Антић: Пајтић оптужује Владу за нешто што је ДС требало да уради

Министар рударства и енергетике Србије Александар Антић одбацио је критике председника Владе Војводине и Демократске странке Бојана Пајтића на рачун Владе Србије у вези са отклањањем последица поплава, рекавши да је "крајње непоштено и лицемерно" да Пајтић "води предизборну кампању и притом без имало стида оптужује Владу Србије за нешто што је морало бити учињено када је његов ДС био на власти".

"Крајње је непоштено и лицемерно од Бојана Пајтића да, у тренутку када су сви капацитети и читава енергија Србије усмерени ка отклањању последица поплава и збрињавању угрожених, води предизборну кампању и притом без имало стида оптужује Владу Србије за нешто што је морало бити учињено када је његов ДС био на власти", рекиао је Александар Антић агенцији Бета.

Навео је да је "тачно да је у борби против поплава боље и јефтиније деловати превентивно, него санирати последице", али да су о томе Пајтић и ДС требало да говоре "током дугих година када су били на власти и када готово ништа на превентиви није учињено и због чега су, добрим делом, поплаве пре две године и ове сада биле овако разорне".

"Ова влада је у претходне две године уложила више од сто милиона евра у санацију канала, у водопривредне објекте, у јачање и градњу инфраструктуре и то уз свесрдну помоћ и подршку Европске уније, међународних финансијских организација, земаља широм света. Од свих њих Србија је добила само речи похвале и изразе поверења, јер су уверени да је сваки долар и евро уложен у заштиту становништва и привреде, а не у приватне џепове што се дешавало када је ДС био на власти", изјавио је Антић.

На срећу, додао је, Србија је "неповратно оставила иза себе то време неодговорности и небриге према сопственом становништву, али и према пријатељима у свету".

Антић је најавио да ће Влада Србије "и сада, као и пре две године, помоћи угроженом становништву, у најкраћем року отклониће последице поплава и наставиће да улаже у водопривредне објекте", додавши да "тако раде одговорни и озбиљни људи, без обзира на критике оних који нису били дорасли задатку који су им грађани поверили".

Бојан Пајтић је раније рекао да Влада не схвата да је лакше и јефтиније улагати у превенцију штета од поплава него у њихову санацију.

"Буџет 'Србијавода' се сваке године смањује и зато постављам питање Влади Србије како је могуће да никада нема за превенцију, а онда има за накнаду штете, која је вишеструко већа него превенција. Како је могуће да још увек не схватају да је лакше и много јефтиније спречити, него лечити", рекао је Пајтић приликом уручивања помоћи Владе Војводине, вредне 3,2 милиона динара, становницима Трстеника погођеним поплавама.

уторак, 30. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару