Полемика СНС-а и ДС-а о пројекту Хетерленд

Општински одбор СНС-а у Бечеју поручио је да је објекат Хетерленд у Бочарима добра иницијатива цивилног друштва, али да се, како је оцењено, под лошим управљењем ДС-а и Бојана Пајтића показaла само као профит за њихове џепове. Из ДС-а одговарају да је "гомила неистина" изречена о обнови Хетерлендa у Новом Бечеју, као и да локална самоуправа опструише завршетак радова.

Пројекатом реновирања дворца Хетерленд планирано је да тај објекат буде намењен деци ометеној у развоју.

На конференцији за новинаре бечејског одбора СНС-а истакнуто је да је лошим управљањем "украдена нада за бољу будућност ове деце". Оно што је почело као одлична идеја завршило се као један од највећих промашаја у региону и једна од највећих пљачки народних пара у Војводини", нагласили су напредњаци.

Медијима су се обратили Саша Максимовић, председник ОО СНС-а Нови Бечеј, Бранко Свиленгаћин и Милка Будаков, председница Интерресорне комисије Нови Сад, који су прокоментарисали тему из угла њихове професије и скренули пажњу на важност тог пројекта.

Саша Максимовић, председник Општинског одбора Српске напредне странке Нови Бечеј, напоменуо је да не смемо заборавити штету коју је садашња покрајинска влада начинила и да је овај пројекат укључен у план Министарства здравља Србије.

"Прва ствар коју би Српска напредна странка урадила тим поводом чим би нам грађани указали своје пуно поверење у Војводини, јесте то да бисмо прво окончали све штетне уговоре укључене у овај пројекат и потписали бисмо уговоре са новим компанијама за пројекат, при чему би цела процедура била транспарентна", навео је Максимовић.

Нагласио је и да ће поправити тај Дом за децу са сметњама у развоју, или ће изградити нову зграду, али неће дићи руке од тог пројекта, нити од те деце и њихових породица.

"У наредним годинама, надамо се да ћемо пружити помоћ која је потребна за више од 1.200 деце, овај објекат има кључну улогу у побољшању њихове будућности", додао је Максимовић.

"Отварањем тог објекта створило би се 30 нових радних места у домену социјалне заштите у Бочарима и Новом Бечеју и то би била почетна тачка за подстицање развоја овог региона. Мештани са својих њива и башти би снабдевали храном комплекс, што би хранило и њихове породице и подигло цео крај", рекао је Максимовић.

Додао је да има поверења у правосудни систем и у Више јавно тужилаштво у Зрењанину и да ће они који су криви за тренутну ситуацију у Хетерленду одговарати за тај скандал и проневерене паре грађана.

Максимовић је додао да 24. априла народ има прилику и шансу да изабере бољу будућност за сву децу, јер само уједињени можемо им обезбедити бољу шансу за живот.

Ако будемо радили заједно, можемо бити сигурни да ће Војводина постати још боља, рекао је Максимовић.

Вребалов: У кампањи и даље неистине о Хетерленду

С друге стране, потпредседник Скупштине Војводине и функционер ДС-а Миливој Вребалов истакао је да је "гомила неистина" изречена о обнови дворца Хетерленд у Новом Бечеју, као и да локална самоуправа опструише завршетак радова на том здању.

"У протекле две године, а поготову у последњих месец дана, када је почела предизборна кампања, изнесена је гомила неистина о дворцу Хетерленд, а самим тим врши се притисак на судство, тужилаштво и преткривични поступак", рекао је Вребалов у новинарима, а пренела је Демократска странка.

Вребалов је као једну од неистина навео и то да је уместо слике овог здања, Србију обишла слика помоћних просторија.

"Права истина је да ниједан динар није ишао из буџета општине већ је комплетно финансирање било из Фонда за капитална улагања, као и да сва средства нису потрошена, већ свега 50 одсто, а остатак стоји на рачуну Фонда", напоменуо је функционер ДС-а.

"Вребалов, који је некадашњи председник општине Нови Бечеј, запитао је садашњу локалну управу зашто две године опструише радове и не дозвољава да се дворац обнови и зашто је у августу 2015. године без записника и повода истерала фирму ангажовану да заврши објекат.

Тврди и да поседује комплетну документацију из које се види преписка фирме која треба да заврши објекат, Фонда за капитална улагања и председника општине Нови Бечеј, коју ће, како је најавио, дати на увид новинарима.

среда, 31. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару