Полемика Јешића и Мировића

Потпредседник ДС-а Горан Јешић критиковао је проглашење ванредне ситуације у 15 општина на територији Србије, истакавши да је то "доказ апсолутне неспособности Владе Александра Вучића". Потпредседник СНС-а Игор Мировић рекао је да је Јешић показао своје право лице "обојено политиком неистине, обмане и мржње према политици напредњака и Владе Србије и да за шаку гласова злоупотребљава људске трагедије".

Горан Јешић је, поред неспособности у Вучићевом деловању, истакао је и неспособност у избору сарадника, пре свих Марка Благојевића који води државне послове у одбрани од поплава и санације последица поплава које су се десиле 2014. године, додавши и да су појединци који нису сносили одговорност тада, и данас на политичким функцијама.

Функционер ДС-а наводи и да је за санацију и реконструкцију после мајских поплава 2014. године из Европске уније обезбеђено 160 милиона евра, без појединачних донација држава као што је Јапан и друге државе, а да је потрошено свега 20 милиона евра за две године.

"Од тих 20 милиона евра половина је отишла у водопривредне објекте", тврди Јешић, додајући да то говори о потпуној неспособности Владе да у року од две године реши проблем са природним непогодама.

Према његовим речима, највећи део тих пара је отишао у "Железнице Србије" и друге јавне објекте као што су "Путеви Србије".

Такође, Јешић наводи да је најважније да се под стручним надзором, континуирано и стратешки улаже у хидротехничке објекте, пре свега у превенцију, а то се није десило, као и да се сваке године смањује буџет предузећа "Србијаводе".

Према оцени Јешића, Влада Србије је направила потпуну девастацију у водопривредним предузећима постављањем партијских кадрова на врло важна и одговорна места, где је посао био хидротехничким инжењерима који су ту деценијама били као директори.

Јешић наводи да АП Војводина сваке године улаже око шест милијарди у хидротехничке објекте на територији Војводине.

"Зато никад у Војводини није драматична ситуација, а обично су највише воде, што подземне што спољне воде, на територији Покрајине", закључио је Јешић.

Мировић: Јешић за шаку гласова злоупотребљава трагедију

Реагујући на наводе Јешића, потпредседник Српске напредне странке Игор Мировић рекао је да је потпредседник ДС-а показао своје право лице "обојено политиком неистине, обмане и мржње према политици и Српске напредне странке и Владе Србије и да за шаку гласова злоупотребљава људске трагедије".

"Саопштавајући оцену о томе да су наводно неки побили људе у Обреновцу и другим општинама, показао је како странка којој припада злоупотребљава све ради шаке гласова - данас трагедију у Обреновцу, јуче децу са посебним потребама, а раније и све друго што им се чини погодним за медијску и политичку манипулацију", навео је Мировић, саопштио је покрајински обор СНС-а.

Према његовим речима, истина је сасвим јасна и видљива сваком добронамерном у Србији - залагањем Владе Србије изграђени су објекти који су спречили трагедију из 2014. године насталу између осталог и због тога што су то прве активности неке владе у последњих десетак година у том обиму.

"Зашто Влада Јешићеве странке ништа годинама није предузимала на превенцији од поплава, посебно у централној Србији, питање је на које Јешић и Пајтић морају да одговоре", указао је Мировић.

"Саопштавајући неистините податке о висини уложених средстава у системе заштите од вода, у тренуцима када се у петнаест општина у Србији улажу напори да се објекти и грађани заштите, Јешић по ко зна који пут поновио песму ДС-а да је важна политичка реклама, без обзира на количину лажи и последице коју оставља за собом", истиче се у саопштењу војвођанског СНС-а.

"Циљ је оправдао средство - Јешић је у етру, а за истину, одговорност и професионалан однос према проблему поплава у нашој земљи ко мари. Уосталом, да силан новац није нестао у приватизацији и тајкунизацији, коју су организовали "много стручнији" од Марка Благојевића, можда би данас и било више средстава и за одбрану од поплава", закључио је Мировић.

среда, 31. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару