Читај ми!

Почела дистрибуција изборног материјала

Изборни материјал данас се доставља на бирачка места широм Србије. Штампано 6.801.161 листића, а у тај број урачаната и обавезна резерва од 0,5 одсто од утврђеног броја бирача.

Дистрибуција изборног материјала, који је одштампан у Службеном гласнику од данас је у току, како би на време био достављен на бирачка места широм земље, а изборни материјал за иностранство Републичка изборна комисија је преузела пре два дана.

Директор Службеног гласника Радош Љушић рекао је, када је почело штампање материјала, да ће 12. марта материјал бити спреман како би га РИК преузела.

Ванредни републички избори који се одржавају 16. марта коштаће милијарду и 146 милиона 440.000 динара, а средства су обезбеђена из буџетске резерве.

Биралишта ће бити отворена у седам сати ујутру, а затворена истог дана у 20 сати, када и престаје изборна тишина, која почиње 13. марта у поноћ.

Биће отворена 8.262 бирачка места у Војводини, централној Србији и у заводима за извршење заводских санкција, а на Косову и Метохији 90. Гласаће се и на 35 бирачких места у 20 држава.

Биће одстампано укупно 6.801.161 листића, што чини и обавезну резерву од 0,5 одсто од утврђеног броја бирача, а листићи ће бити на 32 језичке варијанте, поред српског и на језицима националних мањина.

Бирачки листић биће светло плаве боје, на А4 формату, а контролни светло љубичасте боје.

На збирном изборном листићу је 19 листа странка коалиција и група грађана. Прва је коалиција окупљена око СНС, друга коалиција СПС-ПУПС-ЈС, затим Демократска странка Србије трећа, ЛДП је четврти, СВМ пети, СРС шеста, а УРС седми.

Под редним бројем осам биће листа Са Демократском странком за демократску Србију, девета ће бити листа Двери - Бошко Обрадовић, а десета листа СДА Санџака - др Сулејман Угљанин.

На збирној изборној листи 11. место имаће коалициона листа Борис Тадић - Нова демократска странка - Зелени, ЛСВ - Ненад Чанак, Заједно за Србију, ВМДК, Заједно за Војводину, Демократска левица Рома, а 12. ће бити листа Трећа Србија.

Под редним бројем 13 биће Црногорска партија - Јосип Броз, а 14 Листа националних заједница - Емир Елфић".

Под редним бројем 15 налазиће се листа Доста је било - Саша Радуловић, 16. ће бити Коалиција грађана свих народа и народности (РДС - СДС), 17. Патриотски фронт - Др Борислав Пелевић,18. Руска странка - Слободан Николић, а листа Партије за демократско деловање - Риза Халими биће последња на збирном изборном листићу.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару