Читај ми!

Јовановић: Ђинђићеве идеје као путоказ и инспирација

ЛДП и грађани који учествују у традиционалној "Шетњи за Зорана" и даље виде путоказ и инспирацију у идејама за које је Зоран Ђинђић дао живот, поручује Чедомир Јовановић. Лидер ЛДП-а је истакао да ће та странка наставити да се бори за потпуну истину о 12. марту 2003. јер, како је упозорио, убице јесу у затвору, али Србија тиме није задовољена.

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић је испред Владе Србије, на месту на којем је пре 11 година убијен премијер Зоран Ђинђић, поручио је да је визија Србије за коју се он борио и даље жива и да то доказују не само грађани који му одају почаст већ и они који сада говоре његовим језиком, а нису га разумели док је био жив.

Јовановић је, након што је положио цвеће код спомен-плоче на паркингу Владе Србије, истакао да ЛДП и грађани који учествују у традиционалној "Шетњи за Зорана" и даље виде путоказ и инспирацију у идејама за које је Ђинђић дао живот.

"Наша шетња доказује да у овом друштву има енергије и спремности којима би петооктобарској Србији, која заправо никада није створена, могли да дамо све оно што је потребно како би у некој будућој шетњи могли да шетамо за Зорана у онаквој Србији за какву је живео", рекао је Јовановић.

Лидер ЛДП-а је истакао да ће та странка наставити да се бори за потпуну истину о 12. марту 2003. године, јер, како је упозорио, убице су у затвору али Србија тиме није задовољена.

"Они који су створили атмосферу у којој је било могуће убити нашег Зорана, а нама одузети Србију на коју имамо право, морају бити откривени и немилосрдно кажњени онако како највише боли - њихова имена треба да се знају и памте док постоји ова земља и наш народ. Учинићемо све да то тако заиста и буде", поручио је Јовановић.

ЛДП у будућности, како је истакао, жели да ради само један посао - онај у којем је Србија заустављена 12. марта 2003. пуцњима у срце председника владе.

"Он је убијен, а ми заустављени због тога што смо били добри, вредни, успешни и у праву. Морамо остати такви, а Србији о којој сањамо дати све оно што је потребно да би тај сан постао јава", рекао је Јовановић.

Јовановић и функционери ЛДП-а су, без страначких обележја, предводили 11. "Шетњу за Зорана". После Владе Србије обишли су и гроб Зорана Ђинђића у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу.

петак, 19. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару