Читај ми!

Петковић: ДСС нуди идеју неутралности

Само политичка, економска и војна неутралност могу осигурати развој Србије, оценио портпарол ДСС-а Петар Петковић заложивши се за темељно редефинисање Споразума о стабилизацији и придруживању.

Демократска странка Србије (ДСС) сматра да само политичка, економска и војна неутралност могу осигурати развој Србије, оценио је портпарол те партије Петар Петковић заложивши се за темељно редефинисање Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП).

Петковић је, на редовној конференцији за штампу, подсетио да је ДСС на изборе изашао самостално са програмом политичке и економске неутралности, која је представљена широм Србије.

"ДСС грађанима нуди идеју политичке неутралности коју након избора треба да прогласи Србија. Политичка неутрална Србија омогућава да се Србија развија и остварује економску сарадњу са свим државама у свету, укључујући и државе чланице ЕУ, али искључује чланство у ЕУ, истакао је Петковић.

Оценио је да је једини начин да покренемо нашу прирведу и запослимо Србију да постане политичкии неутрална, захвалимо се ЕУ и ставимо тачку на европске интеграције.

Треба да се успостави економски односи чистог рачуна, а не треба на своју штету да Србија сарађује ни са једном чланицом ЕУ, констатовао је Петковић додајући да у европским интегтрацијама Србија само губи.

Према његовим речима Брисел захтева у европским интеграцијама да Србија укине споразум о слободној трговини са Руском федерацијом, а Србија је једина, како је подсетио, у Европи која има такав јединствени споразум, који може да пласира све што произведе на руско тржиште.

"Нема опоравка српске привреде све док је на снази ССП. Проглашење политичке неутралности значило би темељно редефинисање ССП, јер због њега од 2008. Србија има огромну штету. Само због укидања царина Србија је изгубила 1,5 милијарди евра", рекао је Петковић додајући да су то диркетне штете, а да су индиректне још веће.

Политичка неутралност, како сматра, гарантује изградњу Јужног тока, који представља кључну инвестицију за Србију.

Он је указао да није само реч о инвестицији вредној две милијарди евра, већ пре свега дугорочној и економској и енергетској стабилности Србије.

"ДСС обишао готово целу Србију"

ДСС је, како је рекао, ушао у завршницу кампање за ванредне парламентарне изборе, током које је обишао готово целу Србију, а завршне конвенције ће бити одржане још у Нишу, Новом саду и у среду у београдском Центру Сава.

У кампањи је ДСС обишао више од 150 градова и села, а одржао је и изборну кампању на административној лнији на Јарињу, где је Војислав Коштуница одржао конвенцију зато што му Еулекс није дозволио улазак на Косово и Метохију.

"Управо тамо је Коштуница показао да је Јариње саставни део Србије", подвукао је Петковић.

Такође и у кампањи за београдске изборе нема места где ДСС није крочио нудећи житељима како руралног тако и урбаног дела конкретна решења и праве реалне програме ДСС-а за Београд и његове житеље, рекао је Петковић.

Позвао је грађане да изађу на изборе и гласају за идеју политичке неутралности, за Србију која се развија и сама одлучује о својој судбини.

"Србија треба да се запошљава, економски развија и државно уздигне, а то је могуће само политичком неутралношћу", уверен је Петковић додајући да инвеститори у Србију долазе пре свега јер имају могућност да своје производе пласирају на огромно руско тржиште.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару