Читај ми!

НДС жели систем без каријериста

Нема места за функционере и карјеристе, већ за људе који желе да раде, истакао Борис Тадић у Крушевцу, говорећи о систему који жели да изгради Нова демократска партија.

Председник Нове демократске партије (НДС) Борис Тадић изјавио је да је формирао ту партију како би окупио грађански потенцијал у Србији и поручио да поред себе жели људе који хоће да раде, а не каријеристе и функционере, јер, како је рекао, "они углавном брину о себи".

"Хоћу да изградим нови политички систем који треба да буде у служби будућности грађана Србије, који ће водити државотворну политику, испуњавати мисију некадашње демократске странке, али и објединити нове потенцијале", рекао је Тадић на штанду НДС у Крушевцу.

Истакао је да неће дозволити да неко доведе у питање оно што је раније урађено, рекавши да би се онда поништило много тога - извоз из Србије, консензус око тога да ли идемо у ЕУ, свест о томе да Србија не сме да сукобљава делове свог становништва.

Тадић признаје да је било и грешака персоналне природе, лоших кадровских решења и да није учињено довољно на департизацији државе указујући да су некадашњи коалициони партнери ДС-а наставили тако да се понашају и у новој Влади.

Председник НДС рекао је окупљеним грађанима да тражи њихову подршку за реиндустријализацију Србије, реформу просвете и здравства, као и да пољопривреда има свој прерађивачки сектор који би запослио људе.

Он додаје да је данас најтеже обезбедити инвестиције, што је, додаје он, видела и актуелна Влада.

"Ова Влада је сведок томе зато што отварају фабрике које смо ми довели, отварају их изнова јер немају своје. Имају и нешто њихово, ево данас 'Икарбус', и то је добро за фабрике које годинама трпе, али није добро да су инвестиције пале са 2,2 милијарде када смо ми управљали земљом на 400 милиона евра годишње", рекао је Тадић.

Тадић је истакао да је апсолутно одлучан да на овим изборима направи победнички резултат, јер има конкретна дела која други немају - фабрике које раде и које су кључни фактор развоја Србије.

"Сачувати оно добро што је учињено"

Обраћајући се присталицама у Краљеву, Тадић је рекао да не дозвољава да се поништи оно што је добро учињено.

"Не дозвољавам да буде поништено оно што је учињено, што је врлина и добро и ако то урадимо поново ћемо се вратити и понављати грешке историје. Оно што је учињено и што је добро је мир у региону, међу грађанима Србије, рационализација политичког говора, неоптуживање људи и преистајање рата против политичких противника, већ напад на проблеме, наша су дела", рекао је Тадић.

Према његовим речима, све то је учињено не да би људи славили ДС, већ да би се створиле околности у којима су инвестиције могуће.

Председник НДС-а је рекао да уколико се поново буде трошила енергија на међусобне обрачуне и сукобе становништва у региону, у Србији ће се поново јавити сиромаштво и неће се решити централни проблем ове земље, а то је тежак живот људи.

Тадић је навео да се одговор на питање зашто је напустио Демократску странку крије у одговору што није хтео да одступи од своје визије политике посвећене обичном човеку.

"Нисам желео више да будем покриће за бирократизацију политике, функционерски дух у политици, већ да будем енергија и мотор за функционалност политике и не функционерски него функционални приступ политици", рекао је председник НДС у Краљеву.

Како је истакао Тадић, програм НДС подразумева бољитак у свим друштвеним сегментима, са циљем да се смањи сиромаштво, што више људи запосли, покрене производња, доведу инвеститори, унапреди здравство и школство, додавши да је економија најважније питање на овим изборима.

уторак, 02. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару