Јовановић: ЛДП више неће да буде опозиција

Људи који гласају за мене, на овим изборима не треба да гласају за Ђиласа, него за Ожеговића, рекао је лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић. ЛДП више неће да буде опозиција, јер она помаже власт кад добро ради и критикује је кад греши, навео је Јовановић.

Лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић позвао је Београђане који гласају за њега, да на овим изборима не гласају за Драгана Ђиласа него за Жељка Ожеговића и додао да треба да казне неспособност Бориса Тадића и Ивице Дачића.

"Људи који гласају за мене, на овим изборима не треба да гласају за Ђиласа, него за Ожеговића. Београђани, то сте учинили пре две године и казнили сте Београд, а сада треба да казните неспособност Тадића и Дачића. Треба да казните и Александра Вучића због тога што Београђанима нуди новог вођу и његову странку уместо шанси и права да свако у овом граду уради све што може како би Београд био онакав какви су најбољи људи у њему", нагласио је он.

Бирачима ЛДП је поручио да схвате да је дошло време да кажу оно што је Србија већ рекла - "Ожежи, Београде".

Србија је то, како је навео, урадила, те подсетио да је ЛДП прешао 8.000 километара и са Србијом се "договорио".

"Знате да ми данима путујемо по овој нашој земљи и она данас није онаква каква је била пре три године. Око нас се не окупљају само они људи који, како је то одувек било правило, гласају за нас зато што нешто од нас очекују, него што тиме желе да покажу да су другачији", нагласио је Јовановић.

Он је истакао да људи траже нешто ново од ЛДП, траже да сранка ради за њих, да створи земљу у којој ће моћи да раде, траже да их заштити, сачува децу крај њих, помогне њима да носе тај терет времена које је протекло и остало за нама.

Јовановић је казао да ЛДП више неће да буде опозиција, јер она помаже власт кад добро ради и критикује је кад греши.

"Све речи смо потрошили. Србија је гладна и сита празних речи. Ми више не треба да причамо него да радимо. Други нека се склањају, неспособни су, ако су се променили, нека се та промена види кроз спремност да нас подрже у послу у ком смо бољи од њих", поручио је Јовановић.

Андрић представио економски програм ЛДП-а

Потпредседник ЛДП-а Иван Андрић представио је данас у Крушевцу економски програм те партије који, између осталог, подразумева и формирање Савета за реформе.

ЛДП сматра да се процес транзиције завршио још 2003.године, каже Андрић и додаје да је све у међувремену био један политички вакум.

"Оно што је политика од нашег оснивања, а данас је она актуелнија него икада, то је да се у Србији заврши оно што је започела Влада Зорана Ђинђића. Ми смо сведоци тога да су неколико ствари које је ЛДП говорио од оснивања постале део државне политике, пре свега мислим на преговоре са Албанцима и наставак евроинтеграција, али то није довољно", сматра Андрић.

Он истиче да је неопходно да се што пре заврши процес транзиције и примећује да у кампањи доминирају економске теме на које ЛДП има одговор.

Потпредседник ЛДП је, представљајући економски програм, као прву тачку навео формирање Савета за реформе у коме не би било места за представнике политичких партија.

Функција савета би, како је навео, била да формира стратегију реформи и да затим контролише владу у спровођењу.

Потребна је измена радног законодавства, формирање гарантног фонда који би помагао привреди да узима комерцијалне кредите, реформа пензионог фонда и константно унапређење привредног амбијента.

"Држава мора да ради на промени себе да би личила на друге државе у ЕУ и резултат тих општих промена биће бољи живот грађана", закључио је Андрић.

уторак, 02. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару