Читај ми!

Дачић: Србија ће поново бити јака и цењена

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС даје гаранције да ће Србија поново бити јака, поштована и цењена држава у свету, изјавио је лидер социјалиста Ивица Дачић, на предизборној конвенцији у Јагодини.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да коалиција СПС-ПУПС-ЈС даје гаранције да ће Србија поново бити јака, поштована и цењена држава у свету.

Дачић је на предизборној конвенцији коалиције СПС-ПУПС-ЈС у Јагодини рекао да избори 16. марта нису само важни због тога ко ће бити на ком месту и функцији у Србији, већ да би се видело којим ће путем Србија да иде даље.

"Видите да има политичких странака које крију своје програме. Крију их због тога што не смеју да кажу за шта се залажу јер то за шта се они залажу нико у Србији не подржава. Ми немамо разлога да кријемо то од нашег народа јер ми јасно и отворено кажемо да се ми залажемо и дајемо гаранције да ће Србија бити поново јака, поштована и цењена држава у свету", поручио је Дачић.

Он је истакао да ће врховни политички приоритет бити интерес радника, незапослених, сељака, пензионера, оних који примају социјалну заштиту и бораца који су данас најсиромашнији слој становништва.

Дачић је похвалио коалицију СПС-ПУПС-ЈС која се први пут окупила пре шест година и успешно опстаје до данас.

"Ми хоћемо Србију која ће бити у рукама народа, радничке класе, сељака, а не у рукама неких центара моћи", поручио је Дачић.

Заменик председника Партије уједињених пензионера Србије Милан Кркобабић је изјавио да оно за шта се залаже та коалиција остаје непромењено, а то је да пензије прате плате.

"За оне који имају мале пензије, иде 13. пензија. И војним пензионерима обећавамо да ће и све њихове принадлежности бити исплаћене", казао је Кркобабић. 

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма изјавио је да грађани верују делима, а не причама, а да се Јагодина показала на делима јер је прва у довођењу инвеститора, у борби против беле куге, социјалној заштити и у спорту.

Марковић је изјавио да је сигуран да ће коалиција СПС-ПУПС-ЈС у Јагодини освојити више од 60 одсто гласова на изборима 16. марта.

Лидер Коалиције СПС-ПУПС-ЈС Ивица Дачић изјавио је у Јагодини на предизборној конвенцији да ће научити потпредседника СПС-а Александра Антића да игра коло, како би "сада када постане градоначелник Београда, Београд био српски".

Хвалећи Културно-уметничко друштво из Главинаца код Јагодине и плесну групу "Ла луна" из Јагодине, који су наступили пред почетак конвенције, Дачић је оценио да би он, лидер ЈС-а Драган Марковић Палма и потпредседник ПУПС-а Милан Кркобабић "можда могли да учествују у програму КУД, а за плесну групу већ мало теже".

"Да не буде забуне долазим из краја Србије где свако дете зна да игра коло и ја сам припремљен за овако нешто, али научићемо ми Сашу Антића, сада када постане градоначелник Београда, да игра коло, да Београд буде српски", рекао је Дачић.

недеља, 21. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару