Читај ми!

Радуловић: Стоп партијском запошљавању

Партијски паразитски систем је главни проблем Србије, каже носилац листе "Доста је било" Саша Радуловић. За реформе су потребни воља, знање и енергија да се спроведу, истиче Радуловић.

Главни проблем Србије је партијски паразитски систем, и буразерска економија, које нас коштају милијарду и по евра годишње, рекао је у Крагујевцу Саша Радуловић, носилац листе "Доста је било."

У јавном сектору ради преко 700.000 људи, од тога, најмање 15 одсто је вишак партијски запоспелених кадрова са купљеним дипломама, истиче Радуловић. 

"Тај новац, већи је од годишњег дуга Србије, више него што се годишње троши на здавствену и социјалну заштиту, а на челу тог система је Александар Вучић, који га је наследио од Бориса Тадића, али ништа није урадио да га промени", оцењује Радуловић.

Поручје да је у Владу ушао на позив Александра Вучића са намером да спроведе реформе, и да  је био део тима док год је постојала шанса да ће бар једна реформа проћи.

"Грађани Србије желе да живе у уређеном систему", каже Радуловић и поручује, да неће одустати док се не уведу универзални здравствени и социјални систем, реформе економске и пореске политике, јавног сектора и институција система.

За реформе су потребне: воља, знање, и енергија са се спроведу. "Актуелна Влада нема снаге за то, јер би остала без паразитског система који им храни партијску машинерију, а опозиција стоји испред Вучићевих врата чекајући на део колача", рекао је Радуловић.

Упозорава, сви уговори које Влада потписује, почевши од "Етихада", "Вршачких вионограда", "Београда на води", треба да буду јавни, како би грађани знали како се троши новац. Упротивном, сматра имаћемо нове, неуспеле приватизације.

Кандидати на листи " Доста је било", наставиће са политиком која је вођена у Министарству привреде, рекао је Радуловић и позвао грађане, да дају поверење тој листи, која је показала, да оно што говори, жели и да уради.

У саопштењу за јавност, Саша Радуловић оцењује да у предизборној кампањи постоје озбиљне неправилности у погледу заступљености странака у медијима и за то оптужио председника СНС-а Александра Вучића.

"Овакав ниво цензуре није виђен од времена деведесетих, када је једна странка са својим коалиционим партнерима, а који су и данас на власти, контролисала све информативне садржаје", навео је Радуловић.  

Он је оценио да предизборна кампања обилује доказима о "прикривеној и не тако прикривеној цензури".  

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару