Читај ми!

СНС: Једнак третман за жене на радним местима

Треба учинити све како се више не би догодило да жене испаштају због лоше економске политике, истиче су честитки лидера СНС-а Александра Вучића поводом Међународног дана жена.

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић честитао је у име странке и своје лично име данашњи празник свим женама истакавши да треба урадити све како се више никада не би поновило да жене највише испаштају због лоше економске политике.

"Наш задатак је да наставимо још снажније са реформама, како бисмо обезбедили више радних места за све, а посебно за припаднице лепшег пола, да им гарантујемо да ће на радним местима имати исти третман и зарађивати једнако као њихове колеге и да се више никада неће поновити, оно што је некада била свакодневица, да жене највише испаштају због лоше економске политике и прве добијају отказе", нагласио је он на свом Твитер и Фејсбук налогу.

Вучић је, поводом Дана жена, казао да ће бити вођена борба за социјална права жена, за могућност да добију посао иако планирају да роде дете.

Члан Председништва СНС-а и саветник председника државе Марко Ђурић позвао је жене да подрже борбу за промене и брже реформе у Србији јер "само уједињени мушкарци и жене могу заједно да учине да будућност земље буде боља.

Осми март је ове године пао у предизборно време, па је СНС изашла на улице Смедерева и других градова да се захвали женама, мајкама и сестрама, које у ово тешко време носе можда највећи терет кризе у претходне две деценије, рекао је Ђурић.

Рекао је да СНС жели да, за осам дана, окрене један нови лист у Србији.

Лист који ће значити да и наше жене могу и у материјалном и у сваком другом смислу да буду онако поносне, онако лепе пред целим светом, као што природно јесу, рекао је Ђурић.

Кандидати за одборнике у Скупштини Града са изборне листе "Александар Вучић - Будућност у коју верујемо", Александар Јовичић и Александар Марковић разговарали су са припадницама лепшег пола у Земуну на тему "Јачање положаја жена у Београду" и поручили да се неће дозволити да се врате времена оних који су уништавали предузећа, а жене и младе људе остављали без посла.

"Још од оснивања, својим примером, показали смо да се залажемо да побољшамо положај жена у друштву", рекао је Јовичић.

Навео је и да СНС на обе листе има 40 одсто жена, иако је законска обавеза 30 одсто.

Јовичић је додао и да статистика показује да је од четири предузетника у Србији само једна жена, да жене нису довољно заступљене и да им није омогућен економски и политички амбијент који ће им дати шансу да развијају свој приватан посао.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару