Читај ми!

Конвенције ДС-а у Сомбору и Суботици

Демократска странка има најбоље кадрове који би водили будућу владу, поручио лидер ДС-а у Сомбору. Још ништа није готово, демократе ће освојити више гласова него што се у јавности говори, рекао Драган Ђилас у Суботици.

Председник ДС-а Драган Ђилас указао је на успехе које је та странка постигла у Војводини, додајући и да ДС има најбоље кадрове који би водили будућу владу, а заменик председника ДС-а Бојан Пајтић оценио да се јасно види упоредни учинак републичке и покрајинске власти.

Ђилас је у Сомбору, на конвенцији листе коју предводи ДС рекао да председник СНС-а Александар Вучић "не би имао где да оде ни шта да отвори у Војводини да није Демократске странке", наводи се у саопштењу.

Навео је да је СНС једна обећања заменио другим и да ДС више неће говорити о том, већ о ономе што треба урадити.

"Када вам неко обећава погледајте шта је тај неко урадио и ко су људи који то треба да спроведу. Ми тврдимо да пример ПКБ можемо да применимо и овде. Ако смо могли да подигнемо ПКБ са сто милиона евра дугова и да данас фирма вреди 400 милиона евра, а 2000 људи прима плате у просеку од 50.000 динара , зашто то не можемо и овде код вас, у комшилуку", запитао је Ђилас у Сомбору.

Рекао је да је логично да се у том граду покрене пољопивредни факултет јер ће то покренути Сомбор, наводи се у саопштењу.

Пајтић је рекао да покрајинска власт отворила 34 хале у Војводини, да би деца могла да се баве спортом, али да грађани то неће видети, јер су, како тврди, "сви медији у функцији једне странке".

"На делу је Труманов шоу, у коме се будимо са Вучићем и лежемо са њим. Само наш Труман прича бајке пред спавање па нам је лакше да заспимо. Очигледно је, наш предизборни програм пишу наша дела, а њихов пише Шехерезада", оценио је Пајтић.

"Ништа још није готово"

Након Сомбора, Демократска странка је предизборни скуп одржала и у Суботици, на коме је Драган Ђилас рекао да очекује да ће листа окупљена око демократа добити више него што се у јавности говори и да "још ништа није готово".

"Борба почиње и ова странка ће у тој борби добити огромну подршку грађана, јер људи данас виде оно што нису видели пре две године. Тог 16. марта је шанса да људи који се плаше, којима куцају на врата и прете телефоном, изађу на бирачка места иза паравана и заокруже број осам, јер Вучић не може да види како су гласали, али видеће увече кад стигну резултати", рекао је Ђилас, а саопштено је из ДС.

ДС, како је додао, нуди људе и оно што могу да ураде, а у том контексту је навео успехе у економији у Суботици и то што је Војводина примила награду за најбољу регију за инвестиције.

Са скупа у Суботици Бојан Пајтић је поручио да се актуелна влада "на скандалозан начин" односи према Војводини, јер јој се, како тврди, враћа пет пута мање него што јој припада, а онда се "покрајинска влада оптужује да није довољно уложила у развој".

уторак, 23. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару