Јовановић: Одговорна политика за успешну економију

Први кораци будуће владе морају бити подизање ликвидности привреде кроз подршку коју ће држава давати кроз гаранцијски фонд и могућност уверљивог договора са банкарским сектором, рекао је лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић на бизнис форуму на Копаонику.

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је да је одговорна политика услов успешне економије и да је сад тренутак у којем политичари морају да се освесте, "јер смо дошли до краја".

"У Србији се никада није поставило питање цене погрешне политике - колико има пропалих фабрика, колико је људи без посла, колико је младих, образованих кадрова који ће отићи из земље и неће се вратити, колике су цене криминализације приватизације, колике су цене обрачуна са појединим привредницима", рекао је Јовановић на Бизнис форуму на Копаонику, а саопштио је ЛДП.

Он је навео да су први кораци будуће владе подизање ликвидности привреде кроз подршку коју ће држава давати кроз гаранцијски фонд и могућност уверљивог договора са банкарским сектором, напуштање неконкурентног односа у ком привреда нема шансу пред банком уколико држава истовремено узима новац од те банке.

"Пакет реформских закона, закон о раду, реформа пензионе политике, реформу фонда здравственог осигурања која је веома важна и подизање конкурентности наше државе кроз либерализацију свих процедура, укидање бесмислених поступака и апсолутна подршка приватном сектору, јер само он може Србију да извуче до оне фазе у којој би она почела да се опоравља", рекао је Јовановић, пренела је ЛДП.

Он је нагласио да је економија увек била средство политичке манипулације и да је неодговорна политика увек имала лоше економске последице, наводећи да ЛДП од 2006. године на врло јасан начин говори о конкретним економским последицама такве политике.

"У новембру 2006. представили смо наш економски програм и он је и данас, нажалост, непромењен - реструктурирање јавних предузећа, реформа пензионе политике, реформа здравствене политике. Онда да уђемо у другу фазу, а то је поштен однос према приватизацији, која мора бити брза и ефикасна, одржив политички систем у друштву, европске интеграције, уз улазак Србије у НАТО пакт. Наравно, паралелно са тим и политика циљане инфлације, договор с ММФ", рекао је Јовановић.

Он је додао да простор за успех види и у искреном и фер односу и привреде и политике.

"Желимо са Србијом да се договоримо и имамо још седам дана за тако нешто. Свако ко ми је пришао у кампањи док обализам Србију рекао ми је - дај нешто да радим", навео је лидер ЛДП-а.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару