Читај ми!

СВМ: Наше најважније тачке битне за коалицију

СВМ ће преговарати о коалицијама и учешћу у будућој влади само уколико најзначајнија питања из њиховог програма буду прихватљива за евентуалне партнере, рекла је кандидат за посланика Савеза војвођанских Мађара Елвира Ковач.

Кандидат за посланика Савеза војвођанских Мађара Елвира Ковач изјавила је да ће та странка преговарати о коалицијама и учешћу у будућој влади само уколико најзначајнија питања из њиховог програма буду прихватљива за евентуалне партнере.

"Преговараћемо о будућој влади и учествовати у будућој влади, само уколико најзначајнија питања из нашег програма буду прихваљива за наше партнере", рекла је Ковач на представљању Београдског одбора СВМ.

Ковач је оценила и да је СВМ вероватно једина парламентарна странка и изборна листа која је свесна да се одржавају парламентарни избори, а да остали вероватно мисле да предстоје избори за председника Србије.

Она је рекла и да СВМ једина има програм који је објављен на њеном сајту, а да се на сајтовима других партија вероватно нигде не могу наћи изборни програми, како је оценила, "можда зато што неки мисле да су добили изборе, па је непотребно да имају неки садржај иза себе или што велика већина и нових и старих странака, мисли да је довољно да имају велике билборде са сликом својиих лидера".

На листи СВМ, како је навела, налазе се имена 250 кандидата за посланике, а на поједине критике да је међу њима велики број домаћица, Ковач је одговорила да је боље имати домаћице, него "квази докторе наука са приватних факултета".

Према њеним речима, на листи су кандидати од 18 до више од 70 година, а има и више од законом неопходног прописаног броја жена.

Говорећи о програму СВМ, Ковач је рекла да је то грађански програм иза кога може да стане било ко, и да се он, између осталог, бави европским интеграцијама, питањима привреде, социјалним темама и здравством.

Циљ СВМ је, како је рекла, да се људи који су отишли из Србије, врате, јер "треба заједно да радимо на томе да Србија буде нормална земља".

Председник Београдског одбора СВМ Небојша Марјановић рекао је да су у граду предали листу подржану са 1.517 потписа, што показује да је програм странке препознат као програм иза кога би стали и припадници већинске заједнице.

Као главне тачке програма у престоници, Марјановић је набројао циљ да Београд поново буде мултиетнички и мултикултурани град, рад на јачању и унапређењу положаја мањина у граду, али и питања побољшања градског превоза, услуга "Градске чистоће", електронске управе.

Марјановић је рекао и да је неозбиљно да СВМ говори о свом кандидату за градоначелника, јер је циљ странке и велики успех за њу, да уђе у београдски парламент.

Он је рекао да број гласова који је потребан СВМ-у да уђе у Скупштину Града варира од 3.000 до 8.000 гласова, а изразио је наду да ће Београђани препознати напоре Одбора и храброст да самостално изађу на изборе, а не уз помоћ већих странака.

Кандидат СВМ-а за посланика Золтан Пек изразио је уверење да ће та странка у Београду имати бар једног одборника, а најмање пет посланика у Скупштини Србије.

уторак, 23. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару