Читај ми!

Јовановић: Србији је потребан мир

У Србији неће и не сме бити немира попут оних у Украјини или БиХ, каже лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић. Нећу учествовати у великој коалицији какву замишљају Дачић и Тадић, рекао је Јовановић. Председник војвођанског ЛДП-а поручио да је доношење новог устава приоритет либерала након избора.

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да у Србији неће и не сме бити немира попут оних у Украјини или БиХ, јер постоји излаз из беде на коју су грађани били осуђени због лоше политике која се годинама водила, а излаз је у политици коју нуди ЛДП.

"Само у миру нешто можете да створите, да покренете фабрике које су стале, јер реда и мира није било. Само у миру можемо поново да подижемо школе и факултете, јер су стали и пропали у немиру. Само у миру можемо опет да обновимо болнице. Само у миру Србија може да ради", рекао је Јовановић у Нишу.

У Србији, према његовим речима, коначно мора стасати генерација која ће за себе моћи да каже да је рођена и да живи у миру.

Лидер ЛДП-а је истакао да је Ниш пропао због погрешне политике која своје упориште има у Београду и да је неопходно да сви што пре крену у посао који се мора урадити у Србији.

"Гласајте за ЛДП и већ 17. марта почните од Ниша да правите град који ће бити вредан колико су вредни најбољи у њему. Ако од другог зависи, а не од вас, ваш град ће бити несигуран као што је несигуран и мој. Оно што желим вашој деци тражим за своју децу у Београду, па нека Нишлије бирају првог човека нишке полиције, Београђани првог човека београдске полиције, Новосађани првог човека своје полиције, и школа, универзитета и председника суда, па ће тада бити реда", казао је председник ЛДП-а.

Јовановић је, настављајући полемику са лидером СПС-а Ивицом Дачићем и председником Нове демократске странке Борисом Тадићем, рекао да та странка неће учествовати у великој коалицији какву замишљају Дачић и Тадић.

"Да смо хтели са једним и са другим не бих био овде данас пред вама и не бих могао да вам кажем - Србијо, време је. За кога? За овог Дачића што 25 година није стигао да уради оно што треба да ради, а урадио је све што не сме да се ради? Или за овог другог, Тадића, који се с њим помирио, зато што другачије на трон није могао да дође? Од 2008. године уништава ову земљу више и теже него сви пре њега, пропушта шансу за шансом", рекао је Јовановић.

Мијић: Војводина да доноси свој статут или устав

Председник војвођанских либерала Душан Мијић каже да Скупштина Војводине треба да доноси "статут или устав" Војводине, а не да се Статут, као данас, потврђује у Скупштини Србије, и заложио се да Србија буде уређена као "сложена држава".

"Потреба за доношењем новог устава је приоритет ЛДП-а након избора. Никакво понижавање Војводине личним диловима међу политичарима није прихватљиво, већ институционално решење којим би Војводина и њена скупштина и влада биле доведене у равноправан положај унутар сложене државе Србије", навео је Мијић у саопштењу за јавност.

Мијић је оштро критиковао председника Нове демократске странке Бориса Тадића и оптужио га да је један од криваца за доношење актуелног Устава Србије, којим је аутономија Војводине сужена, као и за потписивање "штетног" енергетског споразума са Русијом.

Мијић је за Тадића рекао и да је директно одговоран за именовање судија Уставног суда, суда који данас "љушти и статусну фасаду" аутономије Војводине.

Додао је да је Тадић заборавио да је продао НИС руском "Гаспромњефту" за 400 милиона евра.

"Од тада је НИС само у Банату извадио четири милијарде долара банатске нафте, уз безначајну рудну ренту", навео је Мијић и поручио бирачима Лиге социјалдемократа Војводине, која на изборе излази у коалицији са Тадићевим НДС-ом, да добро размисле за кога ће гласати.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару