Читај ми!

Тадић: Стојимо иза наших дела

На предстојећим изборима учествују они који су нешто радили и они који кажу да ће нешто радити, изјавио је лидер НДС Борис Тадић. Први апсолутни приоритет Нове демократске странке је отварање нових радних места и запошљавање, изјавио је кандидат те партије за градоначелника Београда Борис Ранковић.

Лидер Нове демократске странке (НДС) Борис Тадић оценио је данас да на предстојећим изборима учествују они који су нешто радили и они који кажу да ће нешто радити.

"Ми стојимо иза наших дела. Имали смо и наше грешке, али иза нас остају објекти инфраструктуре који ће користити више од 100 година грађани ове земље", поручио је он у изјави новинарима.

Тадић је казао да се не ради само о мостовима, путевима, већ и енергетским капацитетима, термоелектранама, првом енергетском капацитету за биомасу, зеленој индустрији, развојим просторним плановима, стратешким одлукама без којих Србија не би могла да постоји у наредених неколико деценија.

"То су послови које смо завршили претходних година и враћамо се у политику са намером да довршимо тај посао", поручио је он.

Тадић је оценио да постојећа владајућа гарнитура и структура из СНС и СПС се није обучавала за тај посао.  То се види, како је истакао, на сваком кораку.

Према његовим речима због тога нема инвестиција, нема нових радних места, а имамо продубљено задуживање,без пројеката, односно објеката инфраструктуре.

"Када се задужујемо а имамо објекте које користе будуће генерације онда је то оправдано, а када их немамо онда је то потрошња и то је креирање проблема, а не реализација пројеката од користи за становништво", нагласио је Тадић истичући да НДС на изборима за град Београд има стручне кадрове, на челу са Борисом Ранковићем, који су учествовали у реализацији свих важних пројеката.

Ранковић: Приоритет НДС-а нова радна места 

Кандидат Нове демократске странке (НДС) за градоначелника Београда Борис Ранковић представио је четири стуба политике ове партије у главном граду.

Први апсолутни приоритет је отварање нових радних места и запошљавање, пре свега, стварањем услова за директне инвестиције у Београду.

Други приоритет је сигурна, стабилна, одржива социјална политика која подразумева подршку свим социјално угроженим категоријама лица.

НДС се залаже и за модеран образовни систем, који ће омогућити да наши основци добију иста учила и наставна средства која имају њихови вршњаци у Европи и на тај начин да имају исту развојну шансу као и сви школарци у земљама развијене Европе.

Такође НДС, како је истакао, жели здравствени систем доступан свим грађанима, који не подразумева листе чекања, где неће више бити чекања на специјалистичке дијагностичке прегледе, где ће се град активно укључити у здравствену политику пре свега кроз стипендирање специјализације за лекаре за којима постоји највећа потреба.

"Имамо стручан и професионалан тим, људе од интегритета, који су радили на изградњи недостајуће инфраструктуре, и који су водили комуналне системе у граду. Ти су људи ставили сав свој професионални интегритет у службу НДС, али пре свега грађана и сигурније и стабилније будућности Београђана", поручио је Ранковић.

Борис Тадић и Борис Ранковић посетили су једну од најуспешнијих домаћих програмерских компанија "Софтвер нејшн" и том приликом представили "тим за стабилну будућност Београда" и подржали све оне који одговорно послују у Србији.

"Ова фирма је извозно оријентисана, а нашла је могућност да у нашем привредном амбијенту остварује своје потенцијале", рекао је Ранковић и додао да се ти потенцијали морају унапређивати, пре свега, инфраструктурним опремањем локација за гринфилд и браунфилд инвестиције.

Ранковић се потом сусрео с грађанима на обали Дунава у Земуну, месту на коме је много урађено у два мандата док је био на челу Дирекције за изградњу.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару