Читај ми!

ЛДП: Велика коалиција лоша за Србију

Идеја о великој коалицији у којој би били социјалисти и коалиција окупљена око Бориса Тадића лоша је за Србију, поручио лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Либерално-демократска партија (ЛДП) сматра да је идеја о великој коалицији у којој би биле Социјалистичка партија Србије (СПС) и коалиција окупљена око Бориса Тадића лоша за Србију.

"Њихов циљ би, наводно, био доношење новог устава и реформи. Они који нису ништа реформисали док су били на власти и они који још нису делом показали своје схватање реформи а имали су толико времена, сигурно ништа неће променти", рекао је председник ЛДП-а Чедомир Јовановић у Јагодини.

Према његовим речима, СПС је опљачкао банке, уништио здравство и упропастио јавна предузећа, оставио Србију без фабрике неопходних лекова, а пензионере без пензионог фонда.

С друге стране, како је истакао Јовановић, лидер Нове демократске странке (НДС) Борис Тадић донео је Устав не мислећи ни о Војводини ни о Србији, већ само о томе да му тај и такав Устав омогући да приграби још власти, наводи се у саопштењу ЛДП-а.

"Њих не смемо политички амнестирати уласком у неку будућу владу", рекао је Јовановић.

Према његовим речима, Српска напредна странка би са Дачићем и Тадићем водила Србију на погрешну страну.

Од лидера СНС-а Александра Вучића, Јовановић очекује да каже да ли ће после избора ићи у коалицију са ЛДП-ом или са Ивицом Дачићем и Борисом Тадићем.

"Ако мисли да може с нама, нека то отворено каже пре избора, не тако што ће пружити руку нама, него свакоме од нас коме је оваквог живота доста и који желимо коначно да живимо у Србији боље", рекао је Јовановић.

"Вучић нема довољно искуства, нема довољно снаге и мислим да нема довољно подршке за оне послове о којима прича, а који још у Србији нису започети", сматра Јовановић који је оценио и да су Дачић и Тадић после 2008. године преварили Србију.

ЛДП-у, међутим, истакао је Јовановић, није до владе ради пуке власти, већ ће ући само у ону владу која може да обави велики посао за Србију.

"ЛДП је једини који има одлучности и стручности да промени школе и болнице, да здравство и образовање буду онакви какве грађани Србије заслужују. Велика реформа полиције нама је непоходна, јер је полицијски систем исти какав је постављен пре 70 година. ЛДП зна и може да то промени, да грађани добију сигурност и правду", рекао је Јовановић.

ЛДП, како је поручио, позива Београд, Војводину и целу Србију да 16. марта свој глас дају јединој истинској понуди за реформе, јединој доказаној енергији за промене и јединој партији која не пристаје на компромисе у намери да Србији буде боље, да се направи нова држава и покрене нова економија.

"Једино глас за ЛДП спречава да владају они који су то криминално и лоше чинили, да одговарају сви који су за ову пропаст криви и да се Србија ослободи политике свих оних који ће је успоравати. Глас за ЛДП је једини прави глас за промене у Србији и њено оздрављење", закључио је Јовановић.

ЛДП: Обавезна реформа Фонда ПИО

Потпредседник ЛДП-а Иван Андрић изјавио је у Лесковцу да је неопходно што пре побољшати привредни амбијент и темељно преуредити радно законодавство. Он је предложио формирање Савета за реформе, да буде невладино тело састављено од представника државних универзитета, политичких странака, послодаваца и синдиката.

"Потребно је што пре извршити реформу Фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО), јер је то највећа фирма у Србији са годишњим буџетом од око пет милијарди евра. Његово управљање је неефикасно и под контролом једне породице, породице Кркобабић. Нико у Србији не зна како се троше паре тог фонда, рекао је Андрић.

Он је навео да се ЛДП залаже и за формирање гарантног фонда који би привредницима омогућио повољне кредите. Андрић је закључио да што пре треба завршити приватизацију у Србији и пронаћи решења за предузећа у реструктурирању.

уторак, 23. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару