Читај ми!

Јовановић: Србији неопходни мир и сигурност

Србији су неопходни мир и сигурност да би могла да се развија и да изађе из тешке економске ситуације, поручио у Краљеву лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић. Знамо да је Србија одлучна да иде у промене за које знања, воље, енергије и визију има управо ЛДП, истиче Јовановић.

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић поручио је у Краљеву да су Србији неопходни мир и сигурност како би могла да се развија и да изађе из ситуације чији један од симбола може бити и тај град, који су, како је навео, погодиле толике несреће.

Јовановић је истакао да би "Магнохром", Фабрика вагона "Краљево" и друге фабрике у Краљеву и комплетна привреда тог краја, могле поново да стану на своје ноге и обезбеде за себе економски напредак само ако се промени оно што су радиле претходне власти, које су "или пљачкале и уништавале, или нису ни знале, ни умеле, ни хтеле да нешто промене набоље".

Лидер ЛДП-а сматра да они који "са разних страна плаше Србију украјинским и босанским сценаријом заборављају да смо ми 10 година живели у неупоредиво горој диктатури него што је била у Кијеву, и у горој економској ситуацији него што је у Босни".

"Али грађани ове земље тада су показали и зрелост и храброст да се такви сценарији избегну. Србија није ни Украјина, ни Босна. Има и оних који Србију плаше реформама, оних који је плаше Европском унијом, оних који Србију плаше променама. Застрашивање по било ком основу неће проћи, доста га је било", рекао је Јовановић.

ЛДП зна да је Србија одлучна да иде у промене за које знања, воље, енергије и визију има управо ЛДП, рекао је Јовановић и поручио да је време да та странка уради све што треба да се ствари у Србији промене.

Потпредседник ЛДП-а Иван Андрић рекао је на конференцији за новинаре у Панчеву да се економске прилике у Србији могу описати као фијаско свих претходних политика, јер се суштинске реформе избегавају већ десет година.

"Транзиција је у Србији заустављена 2004. године, и од тада се избегавају суштинске реформе. У последњих шест месеци примењују се мере фискалне консолидације које могу дати краткорочан резултат, али су реформе поново избегнуте па ће та штедња дати контраефекат", рекао је Андрић.

И потпредседник странке Бојан Ђурић рекао је да Томислав Јовановић више не би смео да буде министар просвете због изјаве да је одлазак младих у иностранство доказ да је образовање у Србији добро.

У писаној изјави достављеној агенцији Бета, Ђурић је навео да је изјавом да су високообразовани млади "један од највећих извозних ресурса земље" и да је одлазак младих доказ да је образовање у Србији добро, министар Јовановић показао безобразлук и цинизам због којих човек таквог профила никада више не би смео да буде министар просвете. 

Чедомир Јовановић је рекао данас на скупу у Чачку да је потребно "очистити врх полиције" у Србији и да Ивица Дачић "не заслужује" да буде премијер и министар унутрашњих послова.

"Ако је шеф кабинета министра полиције у тужилаштву оптужен за сарадњу с највећим нарко-кланом у Европи, онда постоји политичка одговорност онога ко га је поставио за шефа кабинета и то га обавезује да се склони. Ми од Дачића треба да чујемо: 'Народе, извини, Србијо, извини, склањам се' ", рекао је Јовановић.

У говору на предизборном скупу на тргу у Чачку, Јовановић је рекао да би Дачић требало да "за собом повуче и оне који су му дозволии да уништи 'Галенику', 'Дунав осигурање', 'Развојну банку Војводине' и 'Агро банку'".

Истакао је да је "Дачићево окружење" похапшено или на путу у затвор због односа с нарко-кланом.

"Кривична одговорност нека се утврђује на судовима, али је односом према друштву, Дачић себе довео у позицију која је, по мом мишљењу, неодржива. Он не само да не заслужује да буде министар унутрашњих послова, него не заслужује да буде председник владе после таквог скандала", рекао је Јовановић.

среда, 24. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару