Читај ми!

Тадић: Централно питање економија

Без развијене економије нема бољег живота ни успешне борбе против корупције, рекао је лидер НДС-а Борис Тадић и додао да је хапшење само један сегмент те борбе. Централно питање је економија и како ћемо је унапредити, а све друге државне теме су у овом тренутку мање важне, каже Тадић.

Председник Нове демократске странке (НДС) Борис Тадић оценио је у Јагодини да без развијене економије нема бољег живота ни успешне борбе против корупције, док је хапшење, како је истакао, само један сегмент те борбе.

Богато друштво и успостављање владавине права јесу најуспешнија борба против свих неправилности, изјавио је Тадић на градском тргу у разговору са грађанима и новинарима.

Нема успешне борбе против криминала у сиромашном друштву, истакао је Тадић.

"Дубоко верујем да ова влада не показује способност да реши централни проблем, а то је борба против сиромаштва и јачање привреде, јер су инвестиције пале скоро четири пута, реално је мање радних места, задуживање је убрзано три пута и сви параметри економије и привреде су катастрофални", рекао је Тадић.

"Ово је тренутак када је суштински важно, изузетно важно, да направимо искорак управо у овим областима. То важи и за медије, то важи за пољопривреднике, важи за сваког грађанина, професора, лекара, за сваког човека, посебно за младе људе над којима се надвила опсност живота у сиромаштву", рекао је Тадић.

Према његовим речима, готово свако треће дете данас у Србији је у опасности да ће живети у сиромаштву уколико се нешто у економији не промени.

"Централно питање је економија и како ћемо је унапредити, а све друге државне теме су у овом тренутку мање важне. Без економије нема ни бољег животног стандарда, ни борбе против корупције, ни борбе против организованог криминала, ни праве борбе за владавину права. Борбе за економију и нове инвестиције, најважније су у овом тренутку", рекао је Тадић.

Николић се дичи нашим успесима

Председник Нове демократске странке Борис Тадић на конвенцији у Свилајнцу изјавио је да се председник Србије Томислав Николић кити успесима предходне владе и да је то лоша порука младима јер присваја туђа дела.

"Није добро китити се туђим перјем, као што то данас ради председник Николић. Оде на нови мост на Дунаву, са којим он нема везе, и каже да му је то најдражи мост који је градио до сада, што није нормално", рекао је Тадић.

То није добро, истакао је Тадић, јер се на тај начин сугерише младима да не треба ништа да раде, већ могу да присвајају туђа дела, па убудуће нико ништа неће хтети да ради, већ ће само присвајати туђе.

Тадић је оценио да Србија данас нема ни један једини позитивни економски параметар, сем оног што је урадила предходна влада, а то је повећање извоза, што је везано за "Фијат" и његове компоненташе и додао да то није сам урадио, већ са осталим људима из владе.

Тадић је нагласио да је потребно направити суштинске промене у развојним ресурсима и секторима напредка нашег друштва, јер се у супротном нећемо изборити за будућност.

"Због тога ови избори имају огроман значај. Зато се враћамо у политички процес, јер би било неодговорно да пустимо оне који не умеју да управљају земљом, нагласио је Тадић.

уторак, 23. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару