Читај ми!

Тадић: Немам страх од цензуса

Није добро да само једна партија на предстојећим изборима освоји 50 одсто гласова, поручује лидер Нове демократске странке Борис Тадић и истиче да нема страх од цензуса. Није истина да ће глас са НДС бити глас за СНС, тврди Тадић.

Лидер Нове демократске странке Борис Тадић изјавио је, гостујући у емисији Око на РТС-у, да нема страх од цензуса, као и да није добро да само једна партија у Србији на предстојећим изборима 16. марта освоји више од 50 одсто гласова бирача.

Овде можете погледати/преузети емисију Око

"Врло је битно да опозиционе странке активирају онај део бирачког тела који овог тренутка нема за кога да гласа и то су моји мотиви за учешће на овим изборима", рекао је Тадић и истакао да није истина да ће глас за НДС бити глас за Српску напредну странку.

Тадић је истакао да ниједна странка не би могла да буде толико јака да је опозиција радила свој посао - критиковала владу, поручујући да су све странке то време проводиле "хвалећи владу".

На питање шта очекује након избора, односно да ли ће бити први у власти или први у опозицији како је то недавно рекао, Тадић је одговорио: "После избора ћемо видети где ћемо бити - први у опозицији или први у власти. Док траје борба није готово, али пре верујем да ћу бити први у опозицији."

Истакао је и да СНС и Социјалистичка партија Србије нису у стању да реше економске проблеме Србије, те да су зато расписани избори, поручујући да су неопходне краткорочне и дугорочне реформе, попут реформе образовања, здравства, али и подстицање инвестиција.

"Данас имате јасну чињеницу да су сви економски параметри гори него у претходној влади - грађани живе све лошије, падају плате, незапосленост", рекао је Тадић.

Према његовим речима, НДС се залаже за укидање солидарног пореза, јер ће њиме средња класа, која је почела да се ствара, бити сасечена у првом кораку.

Поручио је да држава треба да се позабави, с друге стране, више јавним предузећима, напомињући да се владајућа коалиција око СНС-а залагала за департизацију, али да је она само продубила партијско запошљавање.

Коментаришући то што се у медијима помиње да планира да у будућој влади води Министарство спољних послова, Тадић је рекао да је то бесмислено.

Битно је, истакао је, да Србија сачува правац европских интеграција, као и да ће НДС, уколико дође на власт, повећати ниво инвестиција у Србији.

"Када се прекине ритам инвестирања то је као кад се прекине ниво узимања лека", рекао је Тадић.

Осврнуо се и на иступање из Демократске странке и рекао да НДС наставља мисију ДС-а.

"Оног тренутка кад је ДС престао да врши своју мисију, ја сам изашао из ње", рекао је Тадић и навео да није било никаквог унапред створеног плана његовог напуштања ДС-а, као и да то није урадио у договору са владајућом коалицијом.

уторак, 23. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару