Башић: Нисмо имали адекватан третман на Студију Б

У Србији се у 2014. години појавила цензура у медијима, саопштио је ЛДП. У суботу нисмо имали адекватан третман на београдској телевизији Студио Б пошто изјава градског функционера Косте Андрића није емитована, рекао је менаџер градског одбора ЛДП-а Младен Башић.

Либерално демократска партија сматра да у суботу није имала адекватан третман на београдској телевизији Студио Б, будући да изјава њиховог градског функционера Косте Андрића није емитована и оценила да се у Србији у 2014. години појавила цензура.

"Неприхватљиво је да се тако дешава у друштву које претендује да буде модерно демократско друштво које негује разлике", рекао је менаџер градског одбора ЛДП-а Младен Башић на конференцији за новинаре.

Он је прецизирао да је реч о изјави портпарола изборног штаба кандидата ЛДП-а за градоначелника Београда Косте Андрића, а да су исту изјаву пустили други медији и упитао шта је за ту телевизју било спорно у тој изјави.

Андрић је јуче рекао да је "срамно" како се странке понашају, истичући да Београђани нису заслужили да политичари, како је рекао, "вређају њихову интелигенцију".

"Драган Ђилас, Борис Ранковић (кандидат НДС-а) и Александар Антић (кандидат СПС-а) су представници исте политике која је Београд довела у алармантно стање. Поред њих налази се СНС која Београђанима нуди фантома за градоначелника и његов недвидљиви тим", рекао је Андрић и додао да су Београђани већ три пута рекли шта мисле о политици ДСС-а и Војслава Коштунице.

Башић је рекао да не жели да се меша у уређивачко право и да поштује слободу медија, али да не жели да се под слободу медија подводи "директан политички притисак".

Он је навео да се од медија очекује додатни напор како би Београду и Србији било боље сутра. Не можемо да причамо о демократском друштву без медија", рекао је Башић.

Наводећи да је највећи део српске привреде у Београду и да је зато важно да кампања буде озбиљна, Башић је нагласио да је важно да они који су водили град преузму одговорнсот за оно што су радили, а од оних који се кандидују да га воде да обећају Београђанима да га нико неће водити на тај начин.

"Београд је сваке недеље неколико дана у блокади, знамо да је у то време градоначелник био Ђилас, али мислим да некако Антић покушава да побегне од одговорности, а био је други човек града", рекао је Башић.

уторак, 23. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару