Читај ми!

Михајловић: Учинићемо све да се живи боље

Како би се спречило заустављање реформи, СНС жели да има премијера и своје људе у кључним ресорима у новој влади, рекла потпредседница напредњака Зорана Михајловић. Оцењује да су постигнути значајни резултати у борби против корупције. Као главни циљ странке навела је довођење инвеститора са свих страна и отварање нових радних места.

Потпредседница Српске напредне странке Зорана Михајловић истакла је  да та странка жели да има премијера и своје људе у кључним ресорима у новој влади, како би се избегло да заустављање реформи због могућег непостојања консензуса са другим партнером у влади.

На трибини на тему запошљавања младих, Михајловићева је у Скупштини града Ваљева рекла да је период до 16.марта време када СНС жели да покуша да објасни зашто тражи пун мандат, односно да би могла да направи брже промене него што су биле у протеклих 18 месеци.

"Када смо ушли у владу буџет је био празан. Били смо влада која је размишљала да ли да прогласи или не прогласи банкрот. Успели смо да стабилизујемо финансије, да зауставимо раст незапослености, направимо важне политичке кораке", истакла је Михајловићева.

Михајловић је указала на то да је влада у којој је СНС договорила Бриселски споразум, пробала да води више рачуна о нашим људима на Косову и Метохији, отпочела преговоре са ЕУ.

Према њеним речима, значајни резултати постигнути су у борби против криминала и корупције.

"Оно што је радио Александар Вучић је то чиме смо поносни, јер имамо председника који се не састаје и не прича са лоповима и тајкунима, већ чини све да оптужнице буду подигнуте - Мишковић, три бивша министра, директор агенције за приватизацију, велики број директора који су исисавали новац из предузећа, рекла је Михајловићева.

Навела је да су двадесет четири спорне приватизације о којима је причала покојна Верица Барач су истражене и налазе се у тужилаштву и да су против одговорних подигнуте оптужнице.

Функционерка напредњака је нагласила да је СНС као странка на власти показала да хоће да се бори против криминала и корупције и да нема заштићених, те да није важно да ли је члан СНС, или милионер или тајкун, неко ко је прекршио закон.

"Сви су једнаки пред законом, ма где били и ма шта радили", поручила је потпредседница СНС.

Према њеним речима, борба против криминала и корупције ће бити настављена још снажније, јер "ни 30 одсто свега онога што су нам одузимали и отимали није решено".

"Поред тога сви морамо да засучемо рукаве, како би учинили економске промене. Промене које хоћемо да спроведемо не значе да људи треба лошије да живе, већ да направимо основу да се живи боље и да на крају ове године осетимо бољитак и по кућни буџет", објаснила је попредседница СНС-а.

Михајловић је истакла да нема развоја Србије ако млади не пожеле да остану у земљи, јер, како је казала, ако нам оду људи који су данас на факултетима и средњим школама, не можемо да идемо напред.

Рекла је да ће се ствари решавати корак по корак, и да свако ко каже да то може бити учињено на брзину, говори неистину.

Довођење инвеститора и отварање радних места

Михајловићева је раније данас у Лајковцу оценила да актуелна влада није имала довољно капацитета и политичког консензуса да спроведе економске реформе. Као главни циљ странке навела је довођење инвеститора са свих страна и отварање нових радних места, што ће омогићити бољи живот грађана.

"Чека нас увођење реда у свим институцијама, где га није било", најавила је она на трибини лајковачког одбора СНС-а под мотом "За будућност у коју верујемо".

Михајловићева је истакла да нову владу чекају економске промене, којима ће прићи пуном снагом.

"Када се видимо пред крај 2014. верујем да ће многи људи моћи да кажу да осећају промене на боље када је реч о животном стандарду", рекла је она одговарајући на питања присутних.

Михајловићева је додала да није било могуће све учинити током 18 месеци, као што је преправљање закона који су прављени у корист тајкуна и криминалаца.

"Оно што смо могли да урадимо у оваквој влади урадили смо", нагласила је она.

Када је реч о ЕУ, Михајловићева је истакла да не постоји ниједан разлог да не напредујемо даље на том путу и да га успешно окончамо, али то уједно не значи да се по страни оставе други страни партнери.

Наш циљ је да доведемо инвеститоре са свих страна и за нас не постоје разлике одакле су, то јест да ли су из Русије, Емирата или Немачке, већ је битно да отворимо радна места, казала је она додајући да у области економских реформи следе неке важни кораци које морамо да урадимо.

Време боље будућности у Србији

Кандидат за народног посланика СНС-а Александар Јовичић упутио поруку пре свега младима, да је дошло време боље будућности у Србији, замоливши их да не иду из Србије, јер ће оно што ће се урадити у наредне четири године омогућити бољи живот.

"Локалне теме јесу битне за све нас и свесни смо чињенице какве нас муке муче у инфраструктуралном смислу, али ови избори, поред тих проблема нуде две ствари, с једне стране листа Мирослава Мишковића и оних који желе да наставе са уништавањем српске привреде, а друга Александар Вучић и они који желе да изграде модерну јаку, европску државу", истакао је он.

Председник општинског одбора СНС-а у Лајковцу Горан Миловановић рекао је да је доста лажних обећања и да је време да се промени све што не ваља.

Од исхода ових избора у многоме зависи и стабилност енергетског система Србије и басена "Колубара", нагласио је он.

Милорад Грчић, директор рударског басена "Колубара", казао је да пре годину и по дана када је СНС преузела одговорност, неки од нас нису ни били свесни у како тешкој ситуацији је Србија.

Стање у "Колубари" било је више него ужасно, а чињеница је да је су за ових годину и по дана предузете мере дале резултате, истакао је Грчић.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару