Јовановић: Без компромиса око суштинских идеја

У предизборној кампањи нећу да ратујем већ да радим са Александром Вучићем и СНС-ом, јер су сви остали до сада били на власти и показали шта знају, рекао је Чедомир Јовановић. Никада нећу правити компромисе око суштинских идеја, поручио је лидер ЛДП-а.

Лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић поручио је да неће да ратује у предизборној кампањи, већ да ради са председником напредњака Александром Вучићем и СНС-ом, јер су сви остали до сада били на власти и показали шта знају.

"То је моја порука Вучићу. Нећу да ратујем у кампањи, већ да радим са вама да бих доказао своју вредност. Не знам како ће изгледати будућа влада, али никада нећу правити компромисе око суштинских идеја. Доста је ратова, нека нас води најспособнији", истакао је Јовановић на изборној конвенцији у Београду.

Према његовим речима, вредност политике за ЛДП није у идеалима већ у чињеници да је време за њу и зато је 16. март шанса коју ће искористити.

"Ми смо политичка генерација која има право и обавезу да поред Дана државности имамо и своју државу", закључио је лидер ЛДП-а.

Либерално-демократска партија огласила се и саопштењем у којем критикује предизборне поруке лидера социјалиста Ивице Дачића, посебно његову изјаву да ће баш он, од свих кандидата, обезбедити да реформе не униште народ.

"Човек који је био сведок, сарадник и извршилац двадесетпетогодишњег уништавања сопственог народа, коме је за надокнаду за сва чуда која су се ту десила понудио безбрижно певуцкање 'Миљацке', без икаквог стида и срама рекао је да ће обезбедити да реформе не униште народ", наводи ЛДП у саопштењу.

Наводећи да је Дачић у списак својих заслуга ставио чак и сопствени боравак Србији у време санкција и бомбардовања, ЛДП наводи да је Дачић за четврт века прешао дугачак пут од "Слобе до Кетрин Ештон", али и да је за отпуштање радника и пропаст привреде успео да "оптужи" 5. октобар.

Ту изјаву је, наводи ЛДП, дао човек који је учествовао у власти и пре и после 5. октобра.

"Јуначким боравком у Србији за време бомбардовања и санкција хвали се човек чија партија је својим деловањем допринела настанку и једнога и другога. Кривицу Петог октобра тражи човек који је после Петог октобра био на власти дуже од свих оних који су га тог дана са власти адекватном мотком отерали", наводи се у саопштењу.

ЛДП Дачића назива лицемером, "преварантом и клептоманом", и критикује што баш он позива да се гласа за "политику која је вратила углед Србији у свету" и која је, додуше, потписала Бриселски споразум, "као логичан крај авантуре у коју Дачић и његови увеоци гурају Србију ево већ четврт века".

ЛДП наводи да чак ни политика коју води не припада њему, јер ју је, тврде, написао ЛДП, а одобрио СНС.

Навизивајући Дачићев јучерашњи предизборни митинг у Новом Саду перформансом, а њега забављачем, ЛДП "предлаже" лидеру СПС-а да почне да наплаћује карте за своје митинге, које назива забавним.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару