Читај ми!

Дачић: Имам резултат и имам план

Имам резултат и имам план, а после избора ћу бити баш оно за шта ме грађани кандидују, каже лидер СПС-а Ивица Дачић. Више пута сам питао Александра Вучића да ли жели да буде премијер без избора, и он је сваки пут говорио да му то није циљ, каже Дачић.

Премијер и председник СПС-а Ивица Дачић, рекао је да је више пута питао првог потпредседника Владе Александра Вучућа да ли жели да буде премијер без избора, али да је он одговорио да му то није циљ.

Дачић је у интервјуу за празнично издање Блица рекао да ни сам не зна колико се пута састао са Вучићем и председником Томиславом Николићем, али никад тајно, одговарајући на спекулације о тајном састанку Вучић-Николић-Дачић, на којем је, наводно, Вучићу понудио премијерско место без избора.

"Не знам више ни сам колико пута сам се састао с Вучићем и Николићем, али ниједном тајно. Па, нисмо ми завереници, него највиши државни функционери те нема ни разлога да се тајно састајемо. Још мање да тајно причамо о изборима, јер су они најјавнији и најдемократскији начин исказивања воље грађана. О државним ударима се прича тајно, не о изборима. А Вучића сам, иначе, више пута питао да ли жели да буде премијер без избора, и он је сваки пут говорио да му то није циљ. То је све", рекао је Дачић.

На питање да ли себе види у следећој влади и да ли би прихватио да буде министар одбране, Дачић је одговорио да "види себе у овим изборима" и да је "ту да људима понуди јасну политику, јасан пут и начин да и ми живимо као сав нормалан свет".

"Имам резултат и имам план. А после избора ћу бити баш оно за шта ме грађани, својим гласовима, кандидују", истакао је Дачић.

Није прецизно одговорио какав ће резултат, према његовом мишљењу бити на изборима, али је рекао да ће коалиција у којој иде на изборе проћи боље него икад, јер у Србији има превише људи који желе да живе нормално.

"Сваки политичар се на изборима на неки начин клади. Зато што му каријера, често, зависи од избора. Како сам ја могао да одбијем изборе, да их отежем, или да их условљавам, а нисам, јасно је да верујем у себе и у коалицију с којом идем на изборе. И да верујем у наш резултат. Превише је људи у Србији који хоће нормално да живе, да бисмо ми лоше прошли на изборима. Проћи ћемо боље него икад", нагласио је лидер СПС-а.

"Србија зависи од нас самих" 

Дачић је рекао и да су његови сарадници израчунали да је за последњих годину и по дана седам пута обишао Земљину куглу и подсетио да је потписао низ споразума, добио датум преговора с Европском унијом, изборио се за заједницу српских општина, постао кандидат за Нобелову награду.

На питање од кога данас зависи Србија - Кетрин Ештон, Владимира Путина, Ангеле Меркел, Барака Обаме - Дачић је одговорио:

"Србија зависи од нас самих, од вас и од мене и од онога што ћемо ми урадити. Не живе овде ни Ангела ни Путин ни остали. Они имају своје интересе, наравно, али нити могу нити хоће да било шта у Србији промене. То можемо само ми у оној мери у којој хоћемо и у којој смо способни", додао је Дачић.

Рекао је и да реформе нису више политичко питање него нужност, јер би Србија без њих пропала.

"И цела влада је била на том становишту, и није било ниједног њеног члана који је био против, или покушао да их кочи. Оставка (министар привреде Саше) Радуловића је била узрокована несрећним прекидом комуникације између њега и оних који су га предложили. Жао ми је што то није избегнуто", рекао је Дачић.

На питање да ли је договор о Косову оно на шта је најпоноснији као премијер, Дачић је одговорио да је најпоноснији био када су му уручили кључеве врата Европе, јер мисли да је добијање датума највећи политички успех Србије у новијој историји.

уторак, 23. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару