Читај ми!

ДС: Зауставити пропадање Србије

Демократе су, под слоганом "Са Демократком странком за демократску Србију", одржале изборни скуп у Неготину. Актуелна власт скоро две године грађанима је причала бајке, а резултати су разочаравајући, рекао лидер ДС-Драган Ђилас.

Не постоји нова или стара, већ једна једина Демократска странка (ДС), а све остало су копије, поручио је председник ДС-а Драган Ђилас и нагласио да је актуелна власт скоро две године грађанима причала бајке, а да су резултати разочаравајући.

Конвенцијом у Неготину листа "Са ДС за демократску Србију" почела је кампању за ванредне парламентарне изборе, наводи се у саопштењу ДС-а.

"Почели су са великим плановима попут канала до Солуна и невидљивом инвестицијама из Емирата, а завршили са буџетом за отпуштање радника и неуспешним покушајима да направе обичан рачун за струју", истакао је Ђилас.

Ђилас је нагласио да је сада први пут од 2000. године плата у Србији смањена, а за 18 месеци Србија је задужена додатних пет милијарди евра.

"Свако од нас треба да процени да ли живи боље или горе него пре две године. Када изађу на изборе грађани треба да упореде ко је шта од нас урадио. Волео бих да свуда у Србији применимо оно што смо урадили у Београду и Војводини, али и у другим градовима где је ДС био на власти", истакао је Ђилас.

Говорећи о медијским нападима, Ђилас је рекао да је разлог свакодневних неистина у таблоидима то што их се власт "много плаши" и навео да су они који седе у чекаоници за улазак у владу поштеђени напада.

Председник Нове Србије Зоран Живковић рекао је да је 16.  март прилика да се заустави пропадање Србије и да је ова коалиција једина која се коалиционом споразумом обавезала да неће после избора у коалицију са Српском напредном странком.

Лидер Богате Србије Захарије Трнавчевић истакао је да је задатак листе коју предводи ДС да на изборима врати углед и поверење грађана и заустави оне, који осим министровања, немају ни дана радног стажа.

Председник удружених синдиката "Слога" Жељко Веселиновић позвао је све раднике Србије да подрже листу, јер ће на тај начин добити аутентичне представнике у парламенту који никад неће гласати за законе противне радничким интересима. 

СНС застрашује независне институције 

Демократска странка (ДС) оценила је да Српска напредна странка (СНС) застрашује независне институције у Србији.

У саопштењу ДС-а се наводи да је данашња изјава потпредседнице СНС-а Зоране Михајловић у којој оптужује Агенцију за борбу против корупције за сензационализам и пристрастност, још један у низу недопустивих испада чланова СНС.

"Из дана у дан Зорана Михајловић показује да ће апсолутна власт СНС угасити независне медије исто као што гаси и независне институције", наводи се у саопштењу ДС-а.

У медијима се појавила информација да је Агенција за борбу против корупције покренула поступак против министарке енергетике Зоране Михајловић, због злоупотребе министарске позиције у страначке сврхе.

Михајловићева је одбацила те наводе и оценила да је Агенције више заинтересована за привлачење пажње јавности сензационалистичким насловима у медијима, него за праћење законитости рада носилаца јавних функција.

уторак, 23. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару