Сарадња СДПС-а и "Нишке приче"

Председник Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић и председник локалног покрета "Нишка прича" Миодраг Здравковић потписали су у Нишу споразум о сарадњи. Љајић је најавио серију таквих споразума са другим локалним и регионалним организацијама у Србији.

Покрет "Нишка прича" је потписао споразум са СДПС-ом Расима Љајића како би након предстојећих избора Ниш добио могућност да утиче на државну политику у областима значајним за тај град.

Љајић је рекао да је на предстојећим изборима сваки глас важан и да нема успешне реформе у Србији без широке подршке грађана и организација. Од њих та партија заједно са Српском напредном странком, тражи мандат за остваривање циљева који ће бити представљени у предизборној кампањи. 

Љајић је навео да је споразум са "Нишком причом" потписан јер тај покрет има стручњаке и квалитетне људе којима ће бити понуђено, у оквиру квоте СДПС-а, да учествују у извршној власти.

"Они нису ништа тражили, а ја сам нудио место у извршној власти", рекао је Љајић додајући да би на изборној листи сигурно било и представника "Нишке приче" да су разговори о сарадњи и потписивање споразума завршени пре предаје листе "Будућност у коју верујемо" (СНС, СДПС, НС, СПО и Покрет социјалиста).

Љајић је рекао да ће предстојећи парламентарни избори бити својеврсно чистилиште, јер не могу сви да остваре добар резултат или пређу цензус.

"Рано је говорити о постизборним коалицијама, јер још не знамо какав ће бити распоред политичких снага", рекао је Љајић и додао да ће доминантну улогу у формирању постизборне коалиције имати СНС, а да ће СДПС као мањински партнер изнети свој став.

Ми смо потписали споразум са СДПС-ом, а не са СНС-ом, али у техничком смислу то може да значи да "Нишка прича" на предстојећим изборима посредно подржава и СНС.

Здравковић је рекао да је "Нишка прича" потписала споразум, јер је изгубила могућност да утиче на политику на републичком нивоу у областима које су важне за Ниш, као и да ће се сарадња са СДПС-ом наставити и после избора.

Тај утицај смо до сада остваривали преко посланице Сање Јефтић, напоменуо је Здравковић.

Локални покрет "Нишка прича" настао је пре годину дана од бивших чланова Либерално-демократске партије. Тај покрет је основао свој одборнички клуб у Скупштини Града Ниша, а члан Председништва "Нишке приче" је и Небојша Ранђеловић, раније потпредседник ЛДП-а.

уторак, 23. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару