Читај ми!

Протестне вожње СНС-а

У више градова Србије Српска напредана странка организовала протестне вожње због, како кажу, изборне крађе. Протестне вожње у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Крушевцу, Шапцу, Јагодини и Ваљеву.

Српска напредана странка организовала је у више градова Србије протестне вожње због наводне изборне крађе.

У Београду су се аутомобили са страначким обележјима и паролама "Украли сте и мој глас" кретали централним улицама, а на кратко су застали испред Скупштине Србије, где је заменик председника напредњака Александар Вучић држао конференцију за новинаре.

Вучић рекао је да ће та странка наставити протесте и да ће лидер СНС Томислав Николић у другом кругу победити "оловком и папиром".

"За разлику од нас који никада нисмо желели насиље и учествовали у насиљу, за Бориса Тадића и Јелену Триван имам једну поруку - насиљем сте дошли на власт, паљењем Скупштине и телевизије и премлаћивањем политичких противника, а ми ћемо вас да сменимо на изборима оловком и папиром", рекао је Вучић.

Вучић је након протестне вожње присталица коалиције "Покренимо Србију" најавио да ће напредњаци тражити увид у комплетан изборни материјал Републичке изборне комисије уз тврдњу да је Демократској странци Србије ускраћено да тај материјал добије.

Према његовим речима, напредњаци ће тражити помоћ од свих међународних организација како би им био омогућен увид у изборни материја.

"Видећете да недостаје не једна, не две него више стотина врећа и народу ћемо моћи да покажемо ко су криминалци који управљају Србијом. Али за то нам је потребна победа Николића у другом кругу избора", оценио је Вучић.

Присталице Српске напредне странке организовале су протестне вожње и у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Крушевцу, Шапцу, Јагодини, Ваљеву и Косовској Митровици. 

Српска напредна странка саопштила је да је протестна вожња забрањена у Новом Саду. Полиција није спречавала присталице СНС да на тај начин изразе свој протест, али је пописивала регистарске таблице возила која су учествовала.

У протестној вожњи кроз Нови Сад је учествовало више од 100 возила, а симпатизери СНС су аутомобилима на пола сата блокирали једну од прометнијих градских раскрсница код Тржног центра "Меркатор".

Председник градског одбора СНС-а у Новом Саду Милош Вучевић рекао је да је у том граду било куповине гласова, да је глас наводно коштао 2.000 динара и да је, како тврди, полиција у том месту хапсила испред бирачких места оне који су куповали гласове, а да напредњаци нису добили одговор ко је то организовао и финансирао.

СНС је у Крагујевцу, организовала протестну вожњу централним градским улицама, чиме су, кажу у тој странци, почели серију мирних протеста.

Колона од око стотону возила са обележјима СНС-а, кратко се задржала у центру, а потом кренула ка приградским насељима. Функционер Градског одбора СНС-а Милета Поскурица позвао је грађане да се придруже напредњацима и протестом приморају, како је рекао, власт у Србији да поништи резултате избора.

Присталице СНС-а окупиле су се на паркингу код нишке Хитне помоћи одакле су кренули у протестну вожњу градом, уз звуке аутомобилских сирена, а кандидат напредњака градоначелника Ниша Зоран Перишић рекао је да ће протестне вожње бити организоване и наредних дана.

Чланови и симпатизери СНС-а су, из центра Крушевца, од споменика Косовским јунацима, организовано у колони од око 100 аутомобила кренули у протестну вожњу градом.

Председник окружног одбора странке и члан председништва СНС-а Братислав Гашић изразио је сумњу у регуларност избора и на локалном нивоу, због чега ће тражити да се њиховој страначкој комисији омогући да обави накнадну проверу изборног материјала.

Уколико им се то не дозволи у уторак најављују блокаду Градске скупштине, а сутра ново протестно окупљање у центру града у 18 часова.

И чланови шабачког огранка СНС-а су организовали протестну вожњу кроз тај град, јер су, према њиховим тврдњама, избори били нерегуларни на 95 од 100 бирачких места. У колони аутомобила било је око 100 возила.

Присталице СНС, али и других странака са севера Косова, такође, су са око 200 возила организовали протест. Протестна вожња је започета на главном мосту на Ибру, а завршена у центра Звечана.

У колони су биле и присталице Демократске странке Србије, Покрета "Двери", Нове Србије, Покрета снага Србије, Покрета социјалиста.

Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић из СНС-а рекао је да су мирни протести који ће се од данас свакодневно организовати на северу Косова опомена свима који су се "дрзнули да прекрајају изборну вољу грађана да то више никада не чине".

Протестна вожња чланова и симпатизера СНС-а, са око 30 аутомобила, организована је у Ваљеву и у Јагодини. Председник Градског одбора СНС-а у Јагодини Зоран Антић рекао је да ће протести СНС-а бити настављени док централа странке не одлучи другачије.

Присталице СНС-а, Двери и Покрета социјалиста одржали су протестну вожњу и у Прокупљу.

Присталице напредњака протестовале су и у Чачку. Они су у колони и са страначким заставама прошетали централним градским улицама, док су испред њих ишла кола са разгласом на коме је емитована протестна порука против изборне крађе и Републичке изборне комисије.

Председник Окружног одбора СНС-а Александар Радојевић рекао је новинарима да је у Чачку забележено више неправилности на изборима и да је ГО СНС-а предао централи странке доказе о томе.

Протести СНС били су организовани у Ћуприји и Параћину, као и у другим градовима у Србији, а за сутра су најављени у Деспотовцу и Свилајнцу.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару