Читај ми!

СНС: Листићи потичу из Војводине

Изборни листићи, за које Српска напредна странка тврди да су доказ изборне крађе, потичу из Војводине, рекао заменик председника те странке Александар Вучић. Они који тврде да ти листићи потичу из Зајечара треба кривично да одговарају, рекао Вучић.

Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да изборни листићи, који су, како напредњаци тврде, доказ наводне изборне крађе, потичу из Војводине и да они који тврде да они потичу из Зајечара треба кривично да одговарају.

"Очекујем да тужилаштво изда налог за хапшење Оливера Дулића и Драгана Шутановца уколико ти листићи не потичу из Зајечара, или за моје хапшење, уколико ти листићи нису из Војводине", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Вучић је новинарима показао папир за који је рекао да представља збирну листу за покрајинске изборе, која се наводно налазила у џаку.

Он је показао и наводне записнике са три бирачка места од којих су два потписана, а немају никакве податке, и трећи из кога се, како тврди, може видети да су гласови за једну пришивани другој странци, преноси Танјуг.

Вучић тврди да је на том бирачком месту у општини Оџаци напредњацима број гласова са 152 смањен на 35, да је демократама са 120 повећан на 152, док је Лиги социјалдемократа Војводине повећан са осам на 120.

Према његовим речима, неправилности је било и у Зрењанину, а да су у Врању умрле особе заокруживане у бирачком списку као да су гласале.

Вучић је рекао и да се скоро сви записници са изборних места у Суботици не поклапају са бирачким материјалом и да тамо СНС и СВМ заједно раде на провери тих листа.

Заменик председника СНС-а тврди и да је ноћас у Суботицу послата Жандармерија, како би спречила њихове људе да прегледају изборни материјал.

На питање да ли је СНС имала контролоре на свим местима на којима тврди да су се десиле неправилности, Вучић је рекао да негде јесте, а негде није. "Дешавало се свашта, сви су криви, али је највише неправилности око РИК-а", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да избори треба да буду поништени и због једног гласа, уколико је нерегуларан.

Према његовим речима, СНС прикупља податке који указују да је фирма "Денда транс ДОО" возила гласачке листиће из Пољске без, како тврди, заустављања на мађарској граници и дистрибуирала их до бирачких места.

Вучић: РРА забранио спотове напредњака

Заменик председника СНС-а рекао је да је Савет Републичке радиодифузне агенције забранио емитовање спотова напредњака.

Вучић је рекао да "Савет РРА са свим телевизијама у Србији, које забрањују емитовање спотова напредњака, раде против интереса грађана".

"Чим направимо спот о Борису Тадићу, истог тренутка нам га скину", рекао је Вучић и додао да је "Тадић могао два дана да емитује спотове против лидера напредњака Томислава Николића".

РРА, према његовим речима, тврди да није она забранила спотове, а телевизије говоре да је то учинила РРА.

"О ономе што раде кроз друге своје медије, на начин који није примерен ни Хитлеровом периоду, свака им част. Само Тадић нека настави тако да се понаша, али лоповлук да сакрије неће моћи", рекао је Вучић.

Вучић је рекао и да нису напредњаци "структуре деведесетих година", него је власт Бориса Тадића "повратак у деведесете", јер су јој најближи коалициони партнери СПС са Ивицом Дачићем на челу и "Арканов потрчко" Драган Марковић Палма, преноси агенција Бета.

"Да Тадић осећа бар мало одговорности према грађанима Србије, у најмању руку би им се извинио за економску и социјалну пропаст у коју је његов режим гурнуо Србију. Међутим, пошто није тако, онда уопште не чуди покушај Тадића да кукавички заташка чак и изборну крађу, што је најгрубље могуће кршење Устава, за који је слагао да ће га штитити", рекао је Вучић, а саопштио СНС.

Вучић је, поводом изјаве председничког кандидата Демократске странке Бориса Тадића да свако ко организује демонстрације преузима одговорност за сигурност и безбедност људи, рекао да свако ко се усуди да покраде изборну вољу грађана, показује одсуство било какве одговорности према грађанима, а да је још страшније ако је у то умешан неко ко је обављао највишу државну функцију.

Вучић је рекао и да панични покушаји власти да заташка изборну крађу само показују колики је њен страх од пораза који ће јој се "свакако десити" 20. маја.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару