Читај ми!

Шутановац: Смишљена превара СНС-а

Демократска странка основано сумња да је неко на незаконит начин дошао у посед изборног материјала и доставио га врху Српске напредне странке, који на основу тога тврди да су избори нерегуларни, рекао је потпредседник ДС-а Драган Шутановац и додао да је ту реч о смишљеној превари СНС-а.

Потпредседник Демократске странке Драган Шутановац рекао је да та странка основано сумња да је неко на незаконит начин дошао у посед изборног материјала и доставио га врху Српске напредне странке, који на основу тога тврди да су избори нерегуларни.

"Основано сумњамо да је неко на незаконит начин дошао у посед изборног материјала и доставио га врху СНС-а. Постоји сумња да је Томислав Николић пре два дана боравио у Зајечару и сумњамо да су одатле ти листићи", рекао је Шутановац на конференцији за новинаре.

Шутановац је навео да је реч о смишљеној превари СНС-а, јер је, како је објаснио, Томислав Николић унапред говорио да ће избори бити нерегуларни и да ће СНС бити покрадена уколико не победи на изборима.

Према његовим речима, постоје још две варијанте за објашњење порекла листића. Прва је да је реч о фалсификованим листићима, а друга да су активисти напредњака унапред сакупљали те листиће да би их убацили на нека бирачка места на којима Борис Тадић има већу подршку.

Уз напомену да су у свим комисијама били представници свих странака и да су стога немогуће биле нерегуларности, Шутановац је позвао надлежне органе да испитају све наводе о наводним нерегуларностима.

Упитан да прокоментарише најаву СНС-а да ће протестовати на улицама због "изборне крађе", Шутановац је истакао да ће Николић, уколико се то догоди, бити једини одговоран за последице које могу да настану.

Шутановац је подсетио и да је Николић заједно са замеником председника СНС-а, Александром Вучићем, раније обећао да ће поднети оставку уколико не победи на изборима, да је био спреман да целу земљу "гурне у неизвесност" штрајкујући грађу и да је "замајавао" све са "квазидипломом" и тврдњама да напредњаци знају ко је пио кафу за Вуком Бојовићем.

"За нас је важно да се све испита, да се кампања заврши и да Србија добије председника, а убеђени смо да ће то бити Борис Тадић", рекао је Шутановац и додао да су резултати РИК-а јасно показали да је Тадић победник првог круга и да ДС очекује да та разлика у односу на Николића буде у другом кругу знатно већа.

Министар животне средине, рударства и просторног планирања Оливер Дулић раније данас је на свом Твитер налогу написао да је врећу са гласачким листићима, које су представници Српске напредне странке показали као доказ изборне крађе, украо члан СНС-а у Зајечару.

"Пронашло се одакле је та врећа, украо је њихов члан у Зајечару пред камерама, па је допремио у Београд... толико о томе", написао је Дулић, који је члан руководства Демократске странке.

Председник и заменик председника СНС-а, Томислав Николић и Александар Вучић, јуче су новинарима испред Дома Народне скупштине показали врећу пуну гласачких листића "пронађених у контејнеру".

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару