Читај ми!

Победа ДСС-а у Звечану и Зубином Потоку

На локалним изборима у Звечану и Зубином Потоку највише гласова освојио ДСС. Досадашње коалиције остају на челу општина.

На основу коначних резултата локалних избора у Звечану и Зубином Потоку, највише гласова освојила је Демократска странка Србије, а према најавама челника те две Скупштине општине досадашње коалиције ће и даље бити на челу локалних самоуправа.

Председници СО Звечан и Зубин Поток Добросав Добрић и Стеван Божовић рекли су на конференцији за новинаре у Звечану да ће у складу са законом и у предвиђеном року, до половине јуна, бити одржане конститутивне седнице СО.

Добрић је изразио наду да неће доћи до увођења општинских већа, јер за то нема законских основа, али је и додао да ће Срби са севера, ако се већа уведу, поштовати сваки званичан став своје државе Србије.

Досадашње коалиције ће и даље бити на челу локалних самоуправа, рекли су Добрић и Божовић и додали да још није било званичних преговора око формирања нове власти у те две општине.

Председница Општинске комисије Мирјана Васић, саопштавајући коначне резултате избора, навела је да је у Звечану највише гласова освојила ДСС која ће у локалној Скупштини имати 10 одборника. 

Према њеним речима, УРС ће у новом парламенту заступати седам представника, коалицију СПС-ПУПС четири, а Српску радиклану странку и Српско национално веће по три.

Васић је додала да нису забележене неправилности током изборног процеса.

Председница ОИК Радмила Капетановић рекла је да ће "ДСС у будућем парламенту у Зубином Потоку имати 21 одборника, СРС девет, а УРС једног".

Капетановићева је додала да су грађани показали одговорност током гласања и потврдили да верују својим локалним лидерима.

У Зубином Потоку на биралишта је у недељу изашло готово 62 одсто уписаних бирача и гласање је, према речима Капетановић, протекло без иједног проблема.

Заменик председника СО Звечан Љубомир Радовић подсетио је да нема законског основа за увођење привремених мера у Звечану и Зубином Потоку и подсетио да за такву одлуку треба да постоји један од три разлога, а то су, да Скупштине нису конституисане у законском року, да седнице СО нису одржаване у периоду од три месеца и да није донет буџет Општине.

Ни један надлежни орган у Републици није покренуо законит поступак за забрану и ограничавање избора или за поништавање изборних резултата, а изјаве неких владиних службеника су само изјаве, рекао је Радовић.

уторак, 02. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару