Риза Халими ушао у Скупштину

Коалиција Албанаца прешевске долине, према најновијим резултатима Републичке изборне комисије, освојила је један посланички мандат, док ће коалиција "Преокрет" у будућем сазиву парламента имати 19, уместо првобитно објављених 20 посланика.

Према најновијим, привременим, резултатима РИК-а који су добијени на основу обрађаних 99,76 одсто бирачких места, осим уласка Ризе Халмија у парламент,  других промена међу освојеним мандатима нема.

Како је саопштио РИК, неважећих листа за парламентарне изборе било је 4,37 одсто, а за председничке 4,47 одсто.

Најбољи резултат остварила је листа "Покренимо Србију - Tомислав Николић", која и даље има 73 мандата у скупштини Србији, док листа "Избор за бољи живот - Борис Tадић", такође, и даље има 67 мандата, а трећа је коалиција СПС-ПУПС-ЈС, са освојених 44 мандата. Следе листа ДС С, која је освојила 21 мандат, листа "Преокрета" која сада има 19 освојених мандата, док је УРС добио 16 мандата.

Савез војвођанских Мађара-Иштван Пастор освојио је пет мандата, странка демократске акције Санџака Сулејман Угљанин два посланичка мандата, а листа "Све заједно" и "Ниједан од понуђених одговора" по један.

И према најновијим резултатима седам преосталих странака и коалиција које су учествовале на изборима, међу којима су СРС и "Двери", нису имале довољно за прелазак цензуса, па ће остати без мандата у новом сазиву парламента.

РИК до вечерас у 20 сати мора да прогласи коначне резултате парламентратних избора будући да је законски рок да то учини 96 сати од затварања бирачких места.

До тада члановима изборне комисије остало је да утврде резултате са још 20 бирачких места. Што се тиче председничких избора, најновији привремени резултати не разликују се од оних које је претходно објавио РИК

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару