Читај ми!

УРС, ЈС и СПО подржавају Тадића

Председништво Уједињених региона Србије, лидер Јединствене Србије и СПО-а одлучили да подрже Тадића у другом кругу председничких избора.

Уједињени региони Србије, у другом кругу председничких избора, подржаће председничког кандидата коалиције "Избор за бољи живот" Бориса Тадића, одлучено је на седници  Председништва УРС-а.

"Председништво УРС-а је одлучило да у другом другу председничких избора подржи Бориса Тадића", наведено је у саопштењу.

Градоначелник Јагодине и лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма подржао је председничког кандидата листе "Избор за бољи живот" Бориса Тадића и честитао му као "новом старом председнику Србије".

Марковић је, на Тадићевом предизборном скупу у Јагодини, подсетио да је последња влада и прва у новијој историји која је издржала пун мандат, да је успела да од Србије направи државу политичке стабилности, и да таква политика треба да буде настављена.

"Желим да позовем грађане Србије, не само оне који су гласали за коалицију СПС-ПУПС-ЈС, да гласају за будућег председника Бориса Тадића. Ја имам то право зато што су ме признале моје комшије, и ако ми Јагодинци са којима сам одрастао верују, могу да позовем и целу Србију да гласа за Бориса Тадића.

Према његовим речима, после година економских искушења и страни инвеститори су управо захваљујући досадашњем преседнику Борису Тадићу почели да долазе у Србију.

"Некада сам говорио да се патриотизам не сипа у тракторе, сада кажем да се статус кадидата за чланство у ЕУ сипа у нова радна места и зато морамо да гласамо за председника Бориса Тадића", рекао је Марковић.

Српски покрет обнове подржаће у другом кругу председничких избора кандидата коалиције "Избор за бољи живот" Бориса Тадића, изјавио је лидер СПО-а Вук Драшковић.

"СПО ће у другом кругу председничких избора подржати Бориса Тадића и верујем да ће то учинити и сви чланови и присталице СПО", рекао је Драшковић агенцији Танјуг. Председник Српског покрета обнове је нагласио да је та подршка је принципијелна.

"Ова подршка је принципијелна, јер се са Борисом Тадићем за циљ европске Србије боримо заједно још од 1990. године", рекао је Драшковић.

Лидер ЛДП-а и "Преокрета" Чедомир Јовановић, подршку Борису Тадићу је најавио синоћ, подсетивши да је њега, у другом кругу председничких избора, подржао и 2008. године.

Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да председнички кандидат Демократске странке Борис Тадић има више шанси од свог противкандидата Томислава Николића из Српске напредне странке да победи у другом кругу председничких избора у Србији.

Додик је за Радио-телевизију РС оценио да Тадићеве шансе леже у коалиционом капацитету који има његова странка, додајући да ће од исхода председничких избора зависити и избор нове Владе Србије.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару