Читај ми!

Тадић прихватио позив Николића

Прихватам позив свог противкандидата Томислава Николића на ТВ дебату, рекао председнички кандидат листе "Избор за бољи живот" Борис Тадић истичући да ће то, заправо, бити тест политичких намера лидера СНС-а. Спреман сам да разговарамо о свему и на сваком језику на ком Николић жели да разговара, навео Тадић. Дебата на РТС-у. ДС: Николић се уплашио сопственог позива.

Председнички кандидат листе "Избор за бољи живот" Борис Тадић поручио је да прихвата позив свог противкандидата Томислава Николића на ТВ дебату, истичући да ће то, заправо, бити тест политичких намера лидера СНС-а.

ТВ дебата председничких канидата Бориса Тадића и Томислава Николића одржаће се 16. маја, на Првом програму РТС-а.

Тадић је нагласио да је за дебату спреман већ сутра и позвао Николића на серију дебата, како би сучелили мишљена о свим важним питањима за Србију.

Лидер ДС-а је новинарима у Јагодини рекао да је до другог круга избора остало мање од две недеље, и да би дуел противкандидата грађанима могао да помогне да одлуче на легитиман начин ко ће управљати Србијом наредних година.

"Да би грађани могли да донесу такву одлуку потребно је да изађемо са својим предлозима и у дебати. Позивам мог противкандидата Томислава Николића да већ сутра изађемо пред медије, да искористимо ових неколико дана ако треба да имамо и више дебата, и ја сам спреман да дебатујем о сваком питању", рекао је Тадић.

Према његовим речима, Николић би требало да каже да се стиди онога што је говорио, јер би то био прави начин да се искаже другачија политичка намера.

"Верујем да нико није толико неодговоран да допусти да Србија уђе у неизвесност, а нико не зна како би изгледала Србија и како би Србијом управљао Томислав Николић", рекао је Тадић.

Према његовим речима, у оквиру дебате требало би да се прикаже шта су обијица радила и говорила раније, а шта данас.

"Нека се тачно прикаже шта сам ја говорио и радио деведесетих, а говорио сам оно што мислим и говорим и данас и никада није било разлике између онога што сам говорио и мислио", рекао је лидер листе "Избор за бољи живот".

Он је додао да је било и заблуда у његовом мишљењу, али да је грешке прихватао и исправљао.

"Али, има огромне разлике и у речима онога што је мој конкурент говорио, а да не говорим о разликама у ономе што је радио", рекао је Тадић.

Тадић је истакао да је спреман да са Николићем уђе у јавну дебату о свим сферама друштвеног и политичког живота, јер грађани треба да мериторно одлуче коме ће да поклоне поверење у другом кругу председничких избора.

"Спреман сам да разговарамо о свему и на сваком језику на ком Томислав Николић жели да разговара", закључио је Тадић.

Тадић је данас посетио Рековац и Ћићевац где је рекао да Србија неће бити иста земља, уколико на њеном челу буде Томислав Николић или ако то буде он и додао да на председничке изборе гледа читав свет, зато што је Србија кључ стабилности и развоја региона.

"То је значај ове одлуке и зато је 20. мај дан од огромног значаја да дефинише карактер ове земље", рекао је Тадић у обраћању својим присталицама на тргу у Ћићевцу.

Истичући да је 6. маја много људи остало код куће и није гласало, Тадић је поручио да неизласком на изборе они угрожавају своју егзистенцију и будућност и да би требало да гласају у другом кругу, а, како је рекао, "биће времена за замерке и критике, јер нико није непогрешив".

"Тражим од вас да радите од јутра до мрака, да убедите сваког неверног Тому да изађе на изборе и не гласа за 'неверног Тому' него за сигурну будућност, за нашу политичку опцију, јер је она добра чак и за неверног Тому", поручио је Тадић.

Према његовим речима, и за Николића је боље да ДС води земљу, јер "просто, човек не уме да управља земљом, нема то радно искуство".

Тадић је додао да не ниподаштава Николића, али да лидер Српске напредне странке, једноставно, није имао прилику да научи да води земљу.

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" нагласио је да је веома добро ослушнуо шта су грађани рекли на изборима у недељу.

"Рекли су да опозиција не може да води Србију напред, али и да владајуће странке могу да је воде тако што се мењају саме, није довољно само да мењају Србију", поручио је Тадић.

Борис Тадић је оценио да је, кад човек одлучи у себи да победи, као што је он то урадио, то прва претпоставка за победу, али не и довољна, јер је потребна и подршка грађана.

Тадић: Успели смо да сачувамо систем

Председник Демократске странке рекао је да су пред грђанима Србије тешке године, али и године које могу да донесу просперитет и бољи животни стандард.

"Криза је ударила у тело наше земље, у привредни организам, али смо успели да сачувамо сваки потенцијал развоја. Изборили смо статус кандидата, повећава се број светских компанија које желе да улажу у Србији и отварају нова радна места, борићемо се да обезбедимо просперитет предузетницима, да уклонимо неке административне баријере", рекао је Тадић у разговору са грађанима Варварина.

Лидер демократа је рекао да се не сме поново догодити да имамо паузе од по 20, 30 година у развоју, већ да свака година мора бити испуњена новим остварењима.

"Зато ми радимо, имамо огромну енергију, да нисмо радили доживели бисмо судбину Португала, Грчке и других земаља. Ми смо успели да сачувамо систем. Да ли има грешака – има, али ћемо их исправљати у ходу, времену које долази, опасностима, изазовима гледамо у очи, имамо намеру да изградимо Србију да не остане недовршена кућа. То је наша визија", додао је Тадић.

Тадић је рекао да му је у изградњи модерног и развојног друштва потребна енергија свих грађана Србије, без обзира на политичку припадност, без обзира на то да ли је реч о пољопривредницима, професорима, омладини.

Председнички кандидат листе "Избор за бољи живот" одржао је у центру Јагодине предизборни скуп, на којем му је подршку пружио и лидер Јединствене Србије и градоначелник тог града Дрган Марковић.

Тадић је оценио да су председнички избори веома важни, јер од њих зависи и карактер државе у будућности и како ће Србија бити прихваћена у свету - као предвидљив партнер или као земља која ће сваких неколико година мењати политику у зависности од интереса различитих политичких фактора.

"Зато позивам грађане да на ове изборе изађу 20. маја. Тај позив је упућен са великом озбиљношћу, зато што су ови избори од изузетног значаја за будућност земље", рекао је Тадић.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару