Читај ми!

Ђилас: Формирање владе није трговина

За ДС формирање владе није питање трговине већ консензуса око најважнијих питања, каже Драган Ђилас. Конкретне разговоре треба да водимо када се заврше председнички избори, поручио Ђилас.

Заменик председника ДС-а Драган Ђилас изјавио је да за ту странку формирање владе није питање трговине већ консензуса око најважнијих политичких и економских питања.

Ђилас је на конференцији за новинаре рекао да нема разлога да они који су до сада сарађивали са ДС-ом на републичком нивоу то не наставе да чине и наредне четири године.

"Желимо да формирамо владу са свим странкама које деле наше вредности, а конкретне разговоре треба да водимо када се заврше председнички избори", поручио је Ђилас, али је и напоменуо да ће ДС до окончања другог круга председничких избора бити у редовном контакту са досадашним коалиционим партнерима, будући да држава и садашњи органи власти морају да функционишу.

Заменик председника ДС-а је истакао да је за ту странку најважније да се формира влада која ће наставити да државу води истим путем, одговарајући на питање да ли је листа "Избор за бољи живот" спремна да премијерско место препусти лидеру Социјалистичке партије Србије Ивици Дачићу.

"Влада Србије је, без обзира на огромне тешкоће, направила одличне резултате", оценио је Ђилас и изразио задовољство због тога што је власт у Србији једна од ретких у Европи која је успела да поново добије поверење грађана, упркос великој кризи.

Ђилас је, као пример добрих резултата, навео министра одбране Драгана Шутановца или министра пољопривреде и трговине Душан Петровића.

Према његовим речима, ДС је остварио изузетно добар резултат у Београду, Војводини и у великом броју општина широм Србије, али да то неће бити комплетно уколико председнички кандидат ДС-а Борис Тадић не победи у другом кругу председничких избора.

Говорећи о својој понуди Уједињеним регионима Србије да остану у будућој власти у Београду, иако та странка није прешла цензус, Ђилас је рекао да он никоме не може да поклони мандате, али да се понуда односила на могућност заједничког рада у градској власти са досадашњим коалиционим партнерима.

Потпредседница Јелена Триван рекла је да је Тадић дефинитивно освојио више гласова у првом кругу председничких избора од кандидата Српске напредне странке Томислава Николића и да је тако створио услове за коначну победу 20. маја.

Триванова је рекла да је ДС победила и у Београду и да је остварила одличан резултат у Војводини, као и у 40 општина. Она је додала да је у три од тих 40 општина ДС остварила натполовичну већину, односно у Деспотовцу, Алибунару и у Ади.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару