Читај ми!

Николић: Још без разговора са СПС-ом

Још није било разговора са социјалистима о формирању нове владе, рекао Томислав Николић. Лидер напредњака позвао бираче који су за промене да у другом кругу председничких избора гласају за њега.

Председнички кандидат коалиције "Покренимо Србију" Томислав Николић изјавио је да још није било разговора те коалиције са социјалистима о формирању нове владе, али да се током ноћи чуо са лидером СПС-а Ивицом Дачићем с којим је разменио честитке у вези са изборним резултатима.

Николић је у Јајинцима, где је дан након општих избора наставио кампању, рекао да жели да буде председник свих грађана и да позива бираче свих странака које су се залагале за промене да у другом кругу председничких избора гласају за њега.

Лидер напредњака навео је да се током изборне ноћи чуо са лидером СПС-а Ивицом Дачићем, али да је у питању био само "куртоазни" разговор, односно размена честитки у вези постигнутих изборних резултата.

Николић је нагласио да је за "озбиљнији разговор" са социјалистима о формирању нове владе потребно да се прво "слегне муљ између СПС-а и ДС-а који је подигнут синоћним Дачићевим наступима".

Николић је оценио да је лидер СПС-а синоћ био превише "еуфоричан" и да није добро то што преко медија "уцењује странке које су освојиле више гласова од СПС-а".

"Дачић таквим понашањем може да наљути потенцијалне партнере на политичкој сцени", рекао је Николић и на питање да ли тиме имплицира могућу сарадњу са ДС-ом додао да ништа не имплицира.

Лидер напредњака је, на питање да ли рачуна на подршку ДСС-а, с обзиром на изјаву лидера те странке Војислава Коштунице да је за то потребно да се одрекне инсистирања на уласку Србије у ЕУ, рекао да ће током дана разговарати са Коштуницом, после чега ће моћи нешто више да каже о томе.

Томислав Николић је додао да очекује подршку бирача који су у првом кругу гласали против политике Бориса Тадића и прецизирао да тиме мисли на оне који су гласали за ДСС, СРС и Покрет "Двери".

На питање о евентуалној сарадњи са Уједињеним регионима Србије, Николић је подсетио да је лидер те странке Млађан Динкић још уочи избора поручио да не жели сарадњу са СНС-ом, оцењујући да је та листа прешла цензус захваљујући председничком кандидату Зорану Станковићу, а не Динкићу.

Николић је рекао да кампању за други круг председничких избора почиње у Јајинцима, јер је у том месту коалиција коју предводи остварила најбољи резултат и истакао да тиме жели да покаже да се победа може остварити и у свим другим местима у Србији.

недеља, 21. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару