Читај ми!

Глишић: Уклонити и власт и опозицију

Грађани на овим изборима треба "са очију да скину копрену, коју већ годинама чине и власт и опозиција" и да изаберу људе из свог града или села, рекао председнички кандидат покрета "Двери" Владан Глишић на завршној конвенцији у Краљеву.

Председнички кандидат листе "Двери - за живот Србије" Владан Глишић поручио је да на изборима грађани треба са очију да скину копрену, коју већ годинама чине и власт и опозиција и да изаберу људе из свог града или села, које срећу на улици без телохранитеља и лимузина.

Глишић је на завршном предизборном скупу на централном тргу у Краљеву истакао да су "Двери" разувериле све оне који су говорили да није могуће водити политику на другачији начин од онога којим се до сада водила у Србији.

"Говорили су нам да се не може без страних обавештајних служби, без америчког и британског амабасадора, без медија које контролишу Тадић, Ђилас и остали, без опозиције која ће дати неко посланичко место да се умувамо у Скупштину. Али, гледајте како је могуће", рекао је Глишић.

Он је оценио да су се "Двери" показале као најјача организација, која није ни владина ни невладина, већ народна.

Глишић је подсетио да су на неверицу наилазили и оснивачи "Двери", који су пре 13 година покренули истоимени часопис "када су почели да пишу ћирилицом на Београдском универзитету, а сви чије срце није срце него рачунаљка, рекли су им да је то немогуће".

Међутим, каже Глишић, "Двери" су показале да је све могуће када људи имају храбрости и вере у Бога.

Нешић: Поштена борба

Носилац листе "Двери" за парламентарне изборе Бранимир Нешић рекао је да људи улазе у "Двери" да покажу да се и у политици може водити поштена борба.

"'Двери' немају америчке саветнике у овој кампањи, нити се одричу Косова. Ми се боримо против тајкунско-страначког система", истакао је Нешић.

Један од покретача часописа "Двери" и оснивача истоимене странке Бошко Обрадовић рекао је да за један ђурђевдански дан политичка сцена Србије може да се измени.

"Да пошаљемо у политичку пензију, а оне који то заслужују и у затвор, оне који су нас уништили. Тајна успеха 'Двери' је у томе што се друштвеним радом бавимо на другачији начин, јер у српску политику враћамо част, поштење, родољубље", навео је Обрадовић.

На скупу су говорили челници одбора "Двери" у Краљеву, Нишу, Ужицу и Пријепољу, као и бивши фудбалер Милутин Шошкић.

Последњој конвенцији "Двери" пред изборну тишину претходила је породична шетња Краљевом, која је почела од цркве Свете Тројице кроз централне градске улице до Трга српских ратника.

недеља, 21. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару