Читај ми!

Регионална хроника, 3. мај

У коалицији за Пирот, Владан Васић - УРС кажу да је у Пироту највише урађено за младе и развој спорта. Представници Преокрета у Нишу истакли да не желе људе који су ушли у политику како би стекли друштвени статус. Градски одбор ДС-а у Лозници позвао је све грађане да 6. маја изађу на изборе. У Новом Пазару, СДА позвала грађане да не расипају гласове, а крушевачке демократе најавиле да више неће попуштати коалиционим партнерима када су у питању интереси грађана.

У Пироту је, у протеклих пет година година, како истичу у Коалицији за Пирот, УРС, највише урађено за младе и развој спорта. Изграђена је спортска хала, бројни терени, скијалиште, а при крају је изградња затвореног базена, због којег је коалиција на власти највише критикована.

Ненад Ђорђевић, кандидат на листи КЗП "Владан Васић - УРС" рекао је да и пиротска деца треба да имају исте услове као и деца у Нишу, Лесковцу, Београду или неком војвођанском селу.

СПС задовољан оним што су урадили за четири године

Социјалистичка партија Србије, како су нагласили њени активисти у Пироту, у протекле четири године, настојала је да већини грађана буде боље и да привуче што више инвестиција из буџета Републике.

Видојко Панајотовић, кандидат за одборника на листи СПС-ПУПС каже да грађани треба да процене колико су у томе били успешни и додаје да су обезбедили више од 100 милиона динара за путеве, преко 60 милиона за реконструкцију школа и повољан кредит за рехабилитацију система даљинског грејања.

У СПС-у су истакли да ће се они и даље залагати за принципе социјалне правде и једнаке шансе за сву децу.

ГГ "Пиротска нова снага" - Пирот мора да се мења

На завршном предизборном скупу Групе грађана "Пиротска нова снага" речено је да они не нуде ништа спектакуларно, али да могу да обезбеде контролу јавних инситуција, јавне тендере, новац за привреду и пољопривреду.

Димитрије Видановић из "Пиротске нове снаге" каже да Пироћанци морају да мисле о својој деци, о бољој будућности, бољем и поштенијем Пироту.

ДС за јаку економију и боље образовање

Општински одбор ДС-а у Пироту представио је Пироћанцима пет кључних тачака за развој општине: отварање нових радних места, веће улагање у пољопривреду, уређење инфраструктуре, посебно у пиротским селима, отварање факултета и средње медицинске школе у Пироту и бољи положај жена.

ДС сматра да Пирот треба да добије статус града, за који ће се изборити, пре свега, како кажу, јаком економијом и већим бројем образованих Пироћанаца.

Нови Пазар:  СДА позвала грађане да не расипају гласове

На централном предизборном скупу Странке демократске акције (СДА) синоћ у Новом Пазару председник те странке Сулејман Угљанин позвао све грађане Санџака да не расипају своје гласове дајући их малим странкама или "увозним" странкама из Београда.

Он је додао да је СДА странка која жели да обједини све и да буде, како каже, важан партнер држави и међународној заједници.

Ниш: Преокрет жели оне који могу да допринесу политици

Представници "Преокрета'" у Нишу рекли су да на својим листама за општинске и градску скупштину нису желели људе који су ушли у политику како би стекли друштвени статус.

Доктор Небојша Ранђеловић, носилац листе кандидата за Градску скупштину каже да су желели да на њиховим листама буду најбољи због чега су бирали професионално остварене и друштвено етаблиране људе.

ДСС - глас за бољу градску управу

Из нишког ДСС-а поручују да они нуде концепт одговорне власти каква, како кажу, није била до сада, и позивају грађане Ниша да никако не остану код куће у недељу 6. маја.

Милан Лапчевић из нишког ДСС-а каже да глас за ДСС значи бољу, ефикаснију градску управу, праведније спровођење тендера, а не као до сада, како каже, да послове добија само једна фирма и преиспитивање масовног партијског запошљавања у градским јавним предузећима.

ДС нуди грађанима сигурност

Градски одбор Демократске странке у Нишу представио је кандидате за одборнике Скупштине града и кандидата за градоначелника Ниша - Драгослава Ћирковића.

Ћирковић је позвао Нишлије да гласају за Демократску странку, јер како је рекао, глас за листу "Избор за бољи живот", глас за сигурност.

Ћирковић је рекао да су покренули Ниш доласком страних инвеститора и да ће тако и наставити.

ГГ "Боље" за нове људе и нове идеје

Група грађана "Боље" из Ниша сматра да ни странке на власти, ни опозиција у овој предизборној кампањи, грађанима нису понудиле ништа већ да се већина, како је речено, крила иза фотографија својих лидера у Београду.

Милан Јовановић из Групе грађана "Боље" каже да они нуде, пре свега, нове људе са новим идејама.

Лозница:  ДС позвао све грађане да изађу на изборе

Представљањем кандидата за одборнике Скупштине града, одбор Демократске странке у Лозници започео је завршну конвенцију.

Петар Екмешчић, носилац листе "Демократска странка - Борис Тадић" - Избор за бољу Лозницу каже да је њихов задатак да услови за живот грађана буду достојни човека и да, како каже, ни једног тренутка не могу зависити од политичког опредељења.

Градски одбор ДС-а у Лозници позвао је све грађане да 6. маја изађу на изборе.

Ваљево: Преокрет за нову политику развоја града

Кандидати за одборнике, ваљевског Преокрета, позвали су Ваљевце да добро размисле за кога ће гласати и да не подрже лажна и неиспуњена обећања већ одговоран програм развоја Ваљева који, како кажу, нуди ова коалиција.

Жарко Ковач, носилац листе "Преокрета" у Ваљеву, поручио је бирачима да имају тим људи који су часни и поштени и довољно стручни да дају свој допринос и учествују у креирању нове политике развоја Ваљева.

Ваљевски Преокрет очекује да ће грађани препознати искрена залагања те коалиције за неопходне промене досадашње политике и уређење реда и  одговорности у раду локалних институција.

ДС: Излазак на изборе од изузетне важности

У Градском одбору Демократске странке у Ваљеву задовољни су што је предизборна кампања свих странака у граду била достојанствена и без тензија.

Зоран Јаковљевић је, како је рекао, поносан што предводи листу странке која је урадила највише за добро Ваљева и Србије.

Ваљевским демократама је потребан континуитет власти како би, у наредне четири године, завршиле и планиране капиталне инвестиције у том крају.

Они су позвали што већи број грађана да изађу на изборе, јер је то, како кажу, од изузетне важности и за Ваљево и за Србију.

Прокупље: Покрет за југ - НС залагаће се за богатији град

Покрет за југ - Нова Србија планове за развој Прокупља базира на, како кажу, ресурсима које оно има, а пре свега на пољопривреди.

Председник Покрета за југ - НС Александар Ђорђевић каже да су приче о великим инвеститорима у Топлици, само предизборна обећања.

Одборнички кандидати листе Покрета за југ - Нова Србија залагаће се за боље и богатије Прокупље и представљати директан контакт грађана са носиоцима власти.

Кикинда: Коалиција СПС-ЈС-СДПС за стратегију пољопривредног развоја

Пољопривредни стручњаци из Коалиције СПС-ЈС-СДПС у Кикинди указали су на конференцији за новинаре на, како кажу, запрепашћујућу чињеницу да општина уопште нема стратегију пољопривредног развоја.

Срђан Комлушки, кандидат за одборника, истиче да се стратегија не прави за један изборни циклус, нити то, како каже, треба да буде страначко питање, него питање опстанка града.

Предлог Коалиције СПС-ЈС-СДПС је да се формира развојни фонд из кога ће се финансирати пољопривредни пројекти у Кикинди.

Коалиција "Преокрет" нуди решење проблема

Чланови Коалиције "Преокрет" у Кикинди нагласили су на конференцији за новинаре да знају ко је крив за све проблеме и да су једино они ти који могу да их реше.

Паја Француски, кандидат за одборника, оцењује да грађани нису заслужили такву власт и да би они који су пре владали желели да се врате и владају са Врачара и Дедиња, што они, како је рекао, неће прихватити.

"Преокрет" је захвалио грађанима на сугестијама и критикама на њихов рачун, уз обећање да ће победом на изборима Кикинђанима обезбедити бољи живот.

Краљево: Коалиција "Покренимо Краљево" за промене

Коалиција "Покренимо Краљево" позвала је Краљевчане да 6. маја заједно промене будућност Србије и њиховог града.

Зоран Мрвић, кандидат за одборника Коалиције "Покренимо Краљево" рекао је да је Краљево недопсутиво предуго на коленима.

Коалиција "Покренимо Краљево" апеловала је да бирачи не расипају гласове, јер тако, како оцењују, умањују шансу за будућност.

Крушевац:  Завршни предизборни скуп Демократске странке

То што је носилац листе крушевачких демократа, уочи обраћања на завршном скупу скинуо сако и заврнуо рукаве, гест је којим је желео да покаже одлучност, елан, али и очекивања од кандидата за одборнике да се после избора боре за просперитет града, између осталог и тако што неће више попуштати коалиционим партнерима.

"Кад су витални интереси града у питања нема попуштања, па макар се и распала та коалиција", рекао је Миодраг Ђидић, носилац листе "Избор за бољи Живот - Борис Тадић". "Онда она није добра јер не ради у интересу грађана већ ради у интересу појединаца." 

За три године на власти, Демократска странка је у Крушевцу оформила слободну и индустријску зону, отворила царинарницу што су основни предуслови за обнављање привреде, речено је на скупу.

Својим највећим успехом крушевачке демократе сматрају довођење америчке фирме "Купер Тајерс" која је за Крушевљање обезбедила пет стотина сигурних радних места.

недеља, 21. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару