Читај ми!

Тадић: Окренути ка будућности и животу

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић поручио на конвенцији у Београду да ДС није традиционална странка, већ да је окренута будућности и животу.

Ми нисмо традиционалисти, ми смо странка окренута будућности и животу, рушимо баријере и сарађујемо са свима, гледамо мржњи и опасности у очи и никада не одустајемо, изјавио је председнички кандидат листе "Избор за бољи живот" Борис Тадић на конвенцији у Београду.

Нису наша политика, стратегија и циљеви окренути прецима и прошлости. Ми наше претке поштујемо, али идеја будућности Србије намењена је онима који ће се тек родити под нашим именом, поручио је Тадић.

"Србија након 6. маја неће бити иста земља, јер ми увек чинимо напоре мењајући земљу. Ако они успеју да победе зато што неки од нас нису изашли на изборе, ми смо криви и зато сви имате обавезу да позовете свакога ко се колеба и ко оклева да изађе на изборе", поручио је Тадић својим присталицама.

Тадић је изразио уверење да ће изборна листа коју предводи Демократска странка победити и на предстојећим изборима, и на изборима 2016. године, зато што има тим који даје резултате и који је поштован у читавом свету.

Према његовим рецима, нема тога што Србија не може да оствари ако не одустаје, а предстојећи избори су још једна прилика да грађани покажу да не одустају од боље будућности и европске Србије.

Тадић је подсетио да у Србији има политичара, а неки су му и данас опоненти, који одустају када наиђу на прву велику тешкоћу, и да је то суштинска разлика измедју ДС и других странака.

ДС је, како је истакао, доказала да може да брине о грађанима Србије, али и о читавом српском народу, где год он живи, што потврдјују и политички представници Срба из региона на данашњем митингу.

"Можемо бринути и о нашем Косову, али не тако што ћемо водити рат и угрожавати Албанце, већ не одустајући кад нас уцењују и прете и када у Србији неки желе да нам подметну ногу", рекао је Тадић.

Одговарајући онима који политичарима из ДС оспоравају поштење, Тадић је поновио да ставља своју имовину на увид надлежним државним органима.

"Много је блата бачено у лице политичким опонентима, неки кажу да су поштени а да ми нисмо. Мој предлог је не да се пође од других, него да се пође од мене. Нека тела која смо формирали провере да ли сам икада остварио профит преко онога што сам зарађивао", рекао је Тадић, али и упозорио да би том тесту требало да се подврдну и политички опоненти.

Јеремић: Само Тадић разуме свет

Актуелни министар спољних послова и кандидат за посланика на листи "Избор за бољи живот" Вук Јеремић рекао је да у данашњој Србији постоји само један човек који разуме свет, кризу и чињеницу да се у међународној арени води јагма за сваки долар и да само један човек Србији може да обезбеди инвестииције и просперитет.

"Тај човек је Борис Тадић", поручио је Јеремић и додао да ће ако Тадић поново буде председник Србија преузети председавање Генералном скупштином УН у јуну ове године и да ће Србија, као председавајућа ОЕБС-у у Београду 2015. године угостити председнике Француске, Русије, Америке и многих други земаља света.

Јеремић је рекао да демократе никада не одустају и да су то показале и када су од својих претходника наследиле пустош, земљу под санкцијама, земљу која је бомбардована и први пут у својој историји била понижена и поражена.

"То је био тежак тренутак и неки су под тим притиском поклекли. Ми нисмо поклекли, нисмо кренули у штрајк глађу, већ у очување територијалне целовитости ове земље. И нисмо у тој борби начинили ни један корак који би угрозио териотријални интегритет Србије", рекао је Јеремић.

Он је додао да, као резултата таквих напора, а пре свега визије, енергије и мудрости Бориса Тадића, Косово данас није држава, а Србија корача на европском путу ка сигурној будућности.

"Данас наши грађани поново, после много година, путују по Европи без виза, и ова земља је кандидат за чланство у ЕУ, а само је један кандидат који ужива пуну поршку Русије на Савету безбедности УН, има стратешко партнерство с Кином, а у Београду може да окупи земље несврстаних. Само један кандидат, а то је Србија", истакао је Јеремић.

Ђилас: Нисам продавац лажних обећања

Заменик председника ДС и градоначелник Београда Драган Ђилас позвао је Београђане да њихова подршка њему не буде "наша мала тајна", већ да је јавно на изборима 6. маја покажу и гласају за политику која је од Београда направила престоницу овог дела Европе, а Србију земљом Фијата, Боша, Панасоника, Сваровског.

Он је рекао је да није продавац лажних обећања и митова и да себе сматра реалистом и да зато грађанима неће обећавати лак живот и лака решења нити "бесплатан силазак на реку".

"У политику сам ушао због Бориса Тадића и све што смо урадили у Београду сматрам делом те политике", рекао је Ђилас наводећи да је Тадић имао огромну храброст да каже куда је Србија пошла, где ће доћи, да каже која је цена тога, и да та цена не може бити издаја националних интереса.

Ђилас је истакао да је у Београду вођена добра политика која је резултирала новим мостовима, школама, одбаништима, помоћи трудиницама и најстаријима, за разлику од лоше политике противника која је базирана на, какао је рекао, обећањима, лажима, променама политичких ставова, вређању и омаловажавању противника.

"Није срамота немати диплому, али је срамота кандидовати се за председника и купити диплому. Срамота је да промене у Србији нуде пропали политичари - Карић, Илић и Николић", рекао је Ђилас.

"Зар ико данас верује да ће поштену Србију направити Карић, а радна места отворити они који су за двадесет година отворили само своје радно место", упитао је Ђилас.

Додик: Тадић упутио Србију на пут развоја

Председник РС Милорад Додик је рекао је да је Борис Тадић Србију упутио на пут развоја, пут који и сама Република Српска жели за Србију, а то је да Србија буде најмоћнија и најача држава у региону и поручио да је Тадићу потребан мандат да заврши послове које је започео.

"Упорно гледам у Србију и желим њену моћ и развој, желим да буде јака и моћна, рекао је Додик и додао да је Тадић успео да избави земљу из негативног наслеђа деведестих година и изведе српски народ на позитивну страну у регионалним односима.

"Тешко је било чупати Србију из наслеђа тих година, али Тадићева политика је показала да је то могуће. Ви који овде живите морате да верујете вођству председника. Он је тај који на најбољи могући начин разуме контекст историје и зато бирајте најбољег, а најбољи међу нама је Борис Тадић", рекао је Додик.

"На изборни дан 6. маја мора се победити да би било боље, тај 6. мај је важан и уверен да сам да ћемо се наћи на победничкој страни овог процеса. Ту сам 7. маја да са вама прославим победу", поручио је Додик.

Подршку коалицији "Избор за бољи живот" и председничком кандидату Борису Тадићу, уз бројне познате личности, дали су и лидери Срба из региона, а између осталих, Никола Шпирић из БиХ, Срђан Милић, Предраг Поповић из Црне Горе, Милорад Пуповац из Хрватске, као и представници Срба из Словеније, Словачке, Албаније и Мађарске.

Присталице те коалиције су носиле заставе Србије, ЕУ, ДС-а и коалиционих партнера СДПС-а, ДХСС-а и Зелене Србије.

Скуп је почео Одом радости, химном Европске уније, а присуствују му функционери и кандидати за народне посланике листе "Избор за бољи живот", између осталих и генетичар Миодраг Стојковић и Ружица Ђинђић.

понедељак, 22. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару