Николић: Борба против корупције приоритет

Председник СНС-а и кандитат за председника Србије Томислав Николић рекао је да једино Српска напредна странка може да покрене борбу против мита, корупције и организованог криминала.

Лидер напредњака и носилац листе "Покренимо Србију" Томислав Николић рекао је да једино Српска напредна странка може да победи на изборима 6. маја и једина странка која може да покрене борбу против мита, корупције и организованог криминала.

"Ми то дугујемо нашим грађанима, дугујемо Европској унији која је већ истакла читав списак захтева. Ми то хоћемо да урадимо, ми то можемо, и то је део нашег програма", рекао је Николић гостујући у Дневнику РТС-а.   

Он је подсетио да је Српска напредна странка још прошле године организовала у Београду велики скуп против мита, корупције и организованог криминала и показала на шта ће да се фокусира када победи.

Према његовим речима само велике партије могу да да воде Србију и треба да одговарају за оно што раде.

"Само велике странке могу да направе праве преокрете. Или ће победити Демократске странка и да све остане како је било, или ће да победи Српска напредна странка и да преокренемо Србију, да та локомотива крене, па после машиновође нека се мањају", рекао је Николић.  

Лидер напредњака сматра да су мале странке основане искључиво да би помогле Демократској странци да прикупи оне гласове на које природно не рачуна.

"Ако Србија заиста жели промене онда је листа коју је формирала СНС једини начин да до тих промена дође, а све остало је још једна четворогодишња агонија из које ко зна како ћемо изаћи", указао је Николић.

Говорећи о сарадњи са странкама после избора, Николић је рекао да се она заснива на програму који је СНС објавила као Белу књигу грађанима Србије.

Према његовим речима то је програмска и идеолошка сарадња и ако се политички програми тих странака уклопе у програм Српске напредне странке сарадња је могућа.

Лидер напредњака оценио је да једино победа коалиције окупљене око Српске напредне странке може обезбедити промене.

"Хоћемо да променимо порески систем, хоћемо да солободимо послодавце огромних давања, хоћемо монополистима да скрешемо крила...", указао је Николић.

"Много тога у Србији треба да се уради и ми смо потпуно спремни. Власт је изгубила енергију, радила је у потпуно погрешном смеру и време је за промене и на то не може да утиче ни једна врста кампања, ја се осећам веома релаксирано", рекао је Николић.

понедељак, 22. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару