Читај ми!

Јеремић: Глас за Николића је глас за муфтију

Глас за Томислава Николића је глас за муфтију Муарема Зукорлића, рекао у Пријепољу члан главног одбора Демократске странке Вук Јеремић. Пред грађанима је 6. маја историјски избор и треба да дају поверење људима који су показали резултате у тешким околностима, рекао функционер ДС-а Борислав Стефановић.

Кандидат за посланика на листи "Избор за биљи живот - Борис Тадић" и члан главног одбора ДС Вук Јеремић изјавио је у Пријепољу да је глас за лидера напредњака Томислава Николића на предстојећим изборима, глас за муфтију Муарема Зукорлића.

Јеремић је рекао да су најближи муфтијини савезници у Београду, на основу свега што је виђено у досадашњој кампањи, управо у СНС.

"Они који побуђују међуетничку и међуверску мржњу само чињеницом да се кандидују у политичкој арени, а долазе из света који би требало да буде изван политике, показују да је власт оно што их заправо занима, а не вера", рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да су то јако "опасни људи" и да је уверен да грађани тог дела Србије тако опасне људе и идеје неће подржати.

"У овом крају Србије није било мржње и тензија. Уверен сам да са поразом оних који пропагирају међуверске и међуетничке мржње овај крај Србије кренуће ка бољој будућности", нагласио је Јеремић.

У разговору са Пријепољцима Јеремић је истакао да је једино листа "Избор за бољи живот - Борис Тадић" једина снага, која је у овако тешким међународним околностима у прилици да земљу повуче напред.

Стефановић: Пред грађанима историјски избор

Функционер Демократске странке Борислав Стефановић каже да је пред грађанима 6. маја историјски избор и да треба да дају поверење људима који су показали резултате у тешким околностима и који могу да донесу конкретни бољитак.

Стефановић је пустио у саобраћај пут у селу Војиновац, које је први пут за три века постојања, добило уређену сеоску улицу.

У овом селу живи око педесетак породица, а, како је обећао Стефановић, уместо садашњих 517 метара колико је асфалтирано, после избора биће настављено асфалтрирање улице кроз цело село.

"Мисија Демократске странке је да доноси прогрес, напредак и бољитак за све грађане", рекао је Стефановић и додао да овај пут кроз село Војиновац на један симболичан начин то доказује, јер за 300 година нико се није сетио да овим људима омогући најосновније услове за живот на селу.

Стефановић је поручио грађанима да на изборима гласају за Бориса Тадића и за листу "Избор за бољи живот".

Ђилас: ПКБ понос града

Носилац листе "Избор за бољи Београд" Драган Ђилас посетио је ПКБ и том приликом поручио да ће се борити да сви запослени у предузећима у Београду имају адекватне плате.

Ђилас се приликом посете ПКБ-у, где су представљени нови савремени трактори са приколицама који су део нове механизације тог предузећа, захвалио свим запосленима у Београду који раде за време првомајских празника и тиме омогућавају да Београд нормално функционише.

"На данашњи дан, Празник рада, велики број људи у Београду ради - од ГСБ-а, Градске чистоће и разних комуналних предузећа, преко људи у ПКБ, па све до великог броја лекара и медицинских сестара. Желим да им се захвалим што на данашњи празник раде и омогућавају да Београд нормално функционише", рекао је Ђилас, саопштено је из ДС.

Ђилас је нагласио је ће се борити да све компаније у главном граду личе на ПКБ и да сви људи који у њима раде имају добре плате за оно што дају својим компанијама и свом граду.

"Изабрао сам да данас будем у ПКБ-у како би свим грађанима Београда и Србије показао шта је то нови ПКБ и шта је оно чему сви тежимо. Погледајмо само овај нови трактор који је само један од десет који стижу и овај стари, мали. То су симболи старог и новог ПКБ-а", рекао је Ђилас и додао да су 2.000 радника, два синдиката, менаџмент и Град Београд, заједничким снагама ПКБ поново учинили поносом Београда.

Како је наведено у саопштењу, механизација ПКБ, стара неколико деценија, ових дана постала је богатија за нове машине, седам најсавременијих утоваривача, два велика трактора и две приколице, што је само први део механизације који ће стићи у ПКБ.

Целокупна набавка, од укупно десет трактора марке "фендт 936" на поља ПКБ стићи ће до јуна, а сви трактори опремљени су и навигацијом, што омогућава квалитетнију сетву и искоришћење свих парцела приликом сетве.

Како је наведено у саопштењу, том набавком ПКБ ће стати раме уз раме са конкурентима како на нашем, тако и на европском тржишту, а на терену ће свакодневно бити 15 утоваривача.

Пољопривредна механизација биће обновљена и са 12 самоистоварних приколица, носивости до 25 тона и запремине 45 кубних метара, а у наредна два месеца у ПКБ ће стићи и 50 тифона, односно покретних система за наводњавање, који ће омогућити наводњавање нових 3.000 хектара земљишта.

Потписивањем уговора о преносу оснивачких права маја 2010. године, ПКБ је прешао са републике у надлежност града Београда.

понедељак, 22. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару