Читај ми!

Чанак: Брига за педесетогодишњаке

У свакој фирми која тражи субвенције од државе и запошљава више од 50 радника, сваки десети радник мора бити педесетодишњак, рекао лидер Лиге сцојалдемократа Војводине Ненад Чанак у Кикинди.

Лидер Лиге сцојалдемократа Војводине Ненад Чанак изјавио је да ће ЛСВ у наредном сазиву Скупштине Србије тражити да се инвеститори који добијају субвенције од државе обавежу да запосле најмање десет одсто људи старијих од 50 година.

Како је саопштено из ЛСВ, Чанак је на предизборном скупу у Кикинди у понедељак увече рекао да у свакој фирми која тражи субвенције од државе и запошљава више од 50 радника, сваки десети радник мора бити педесетодишњак.

Према његовим речима, "нису они којима је крштеница мало пожутела, због тога на бога камење бацали".

"Нисмо ми којима је крштеница из педесет и неке криви за то, па да не знамо шта да кажемо својим породицама", рекао је Чанак и додао да фирма која буде добила државни подстицај неће смети да исплаћује ни минималне личне дохотке, јер ће усупротном изгубити државне субвенције.

Он је оценио да ће се на тај начин социјалном бригом показати да људи који су старији од 50 година не смеју да буду дискриминисани, као што ни нико други у Србији не сме да буде дискриминисан по националној, верској и политичкој припадности.

Чанак је критковао кандидаткињу СРС-а за председника Србије Јадранку Шешељ јер је на митингу у Хртковцима, рекла да ће СРС наставити доследно своју политику коју спроводи већ 20 година.

"Има ли нечег страшнијег што је могло да нам се деси, да након 20 година од тога и девет година како је Војислав Шешељ у Хагу, поново слушамо једно те исто", упитао је Чанак и поновио да ће наставити да се залаже за лустрацију у Србији.

Заменик председника ЛСВ Бојан Костреш рекао је да ће Лига тражити да се у Покрајини поново оснују пензиони и фонд за здравство.

"Када тражимо Пензиони фонд Војводине, кажу да то не може. Зашто не може када су војвођанске пензије увек биле веће од пензија у Србији, а 1988. године, када је Републички пензиони фонд присвојио покрајински, војвођански фонд имао је три и по пензије на залихама", истакао је Костреш.

Према његовим речима, данас су пензије у Војводини такве какве су, иако су биле 30 до 40 одсто веће него у централној Србији.

Посланица у Скупштини Србије Александра Јерков рекла је да је Војводина понижена тиме што у републички буџет даје 35 до 55 одсто средстава, а враћа јој се само седам одсто, па чак ни то не може сама да заради, него мора да и то од неког добије као да је у питању милостиња, наводи се у саопштењу.

понедељак, 22. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару