Читај ми!

СРС: Одлука о опстанку Србије

Избори 6. маја представљају референдум на коме се не одлучује само о томе како ће се живети у Србији у наредне четири године, већ да ли ће она опстати као држава, рекао потпредседник Српске радикалне странке Зоран Красић.

Потпредседник Српске радикалне странке Зоран Красић тврди да избори 6. маја представљају референдум на коме се не одлучује само о томе како ће се живети у Србији у наредне четири године, већ да ли ће она опстати као држава.

Земље Европске уније, рекао је Красић на предизборном скупу у Пријепољу, не могу да буду пријатељи Србије, јер су учествовале у њеном бомбардовању, основале Хашки трибунал "да се не би видело ко је растурио СФРЈ", а 22 државе ЕУ су, како је додао, признале независност Косова и Метохије.

"ЕУ сваких шест месеци прави извештаје о напретку Србије и посебан извештај о напретку Косова. Шта Србија има да тражи у ЕУ, која нам у лице каже - отели смо вам Косово и Метохију? Ту је почетак и крај свих политика", рекао је Красић, саопштено је из СРС.

Да Србија изађе из кризе, одбрани суверенитет и територијални интегритет и врати понос, потребно је да се прекине процес придруживања Србије ЕУ и врате царине за робу из ЕУ, сматра Красић. Он трвди да се само на томе сваке године из буџета изгуби 300 милиона евра.

Нинић: СРС у борби против корупције

Председник Савета за борбу против корупције Српске радикалне странке Иван Нинић изјавио је да је почео са радом "антикорупцијски портал СРС" који ће се, између осталог, бавити и "тајкунима окупљеним око СНС".

Нинић је на конференцији за новинаре рекао да ће портал бити "база података о именима и корупционашким радњама" и који ће "раскринкавати корупцију државних органа у којима учествује актуелна власт".

Нинић тврди и да се Тужилаштво не бави изворима финансирања СНС, која се "не финансира средствима из буџета, а тренутно има најскупљу политичку кампању у историји Србије".

Према Нинићевим речима, највећи финансијери СНС-а су кроз приватизације "опљачкали стотине предузећа", а, како тврди, напредњаци немају кадровски капацитет и легитимитет да се обрачунају са криминалом и корупцијом.

Како је рекао, СРС позива тужиоца за организовани криминал да испита улогу Милана Бека, Мирослава Мишковића, Станка Суботића, Богољуба Карића, Ђорђа Ницовића, Јоце Амстердама, Душана Ступара и других, који су, тврди Нинић, "данас сразмерно уложеном капиталу постали акционари Српске напредне странке, што у будућности може да представља претњу за правну и економску сигурност државе и народа".

Он је поручио да само радикали могу да се обрачунају са криминалом и корупцијом, јер, како наводи, "једино њих не финансирају тајкуни".

Нинић је рекао да због високог индекса корупције у Србији нема инвестиција, нових радних места и индустријске производње, као и да се годишње "опере" око 1,7 милијарди евра, док 10 милијарди евра, продје кроз сиву зону.

Према његовим речима, највећи обим корупције био је присутан у процесу приватизације више од 2.500 предузећа, а за шта, како тврди, нису именовани одговорни или се они селективно процесуирају.

Шаровић: Прерасподела богатства 

Кандидат Српске радикалне странке за градоначелника Београда Немања Шаровић позвао је на прерасподелу друштвеног богатства, јер је то, како је рекао, једини начин да се избегне грчки сценарио на улицама Београда.

"У Србији и у Београду не може бити бољег живота док се не оствари начело социјалне правде. Ако не желимо да се у Београду понови грчки сценарио, ако не желимо нереде на улицама, мора се извршити прерасподела друштвеног богатства", рекао је Шаровић, саопштено је из СРС-а.

Шаровић је најавио да ће радикали, уколико дођу на власт, испитати порекло имовине "новопечених" богаташа.

"Све што је стечено мимо закона, мора бити одузето. Тајкуни, попут Мишковића и Бека биће опорезовани вишим пореским стопама само ако на власт дође Српска радикална странка", поручио је Шаровић.

"Београд је наш дом. Београд је наш град. Не дозвољавам да Београд буде потчињен било чијим личним интересима", истакао је кандидат радикала за градоначелника Београда.

понедељак, 22. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару