Читај ми!

Зукорлић: Имате пријатеља у мени

Имам чисте руке и срце, никоме не мислим зло и у мени имате већег пријатеља од било кога у досадашњој власти, поручио окупљенима на конвенцији у Новом Пазару председнички кандидат Муамер Зукорлић. Градоначелник тог града Мехо Махмутовић пријавио полицији да је дошло до инцидента за време одржавања конвенције.

Председнички кандидат Муамер Зукорлић поручио је немуслиманима, посебно Србима, да у њему имају већег пријатеља од досадашње власти.

На централном предизборном скупу у Новом Пазару, Зукорлић је више пута рекао да има "чисте руке и срце, никоме не мисли зло" и да има снаге да прихвати све људе.

"Немуслимани, не бојте се беле ахмедије (капа имама), јер је бела, чиста и на њој се види ако падне и једна трунка", рекао је Зукорлић на предизборном скупу коалиције Све заједно-Бошњачка демократска заједница (БДЗ) Емир Елфић.

Зукорлић подржава БДЗ на чијем је челу његов шурак Емир Елфић. Они ће на локалним изборима наступити самостално, док су за парламентарне изборе са неколико мањинских странака из Војводине оформили коалицију Све заједно.

Зукорлић је рекао да се нада да ће за њега и ту коалицију 6. маја гласати већина припадника мањинских заједница у Србији.

"Пошто вас ја најбоље разумем, знајте, да ће, ако ме изаберете за председника, ваши интереси бити најбоље заштићени", рекао је Зукорлић, који је оштро критиковао досадашњи државни врх, на челу са Борисом Тадићем, и двојицу досадашњих бошњачких министара у Влади Србије, Расима Љајића и Сулејмана Угљанина.

"Тадићев садашњи домет је да поједе ћевапе у пратњи десетак телохранитеља, а о Љајићу и Угљанину нема смисла причати", рекао је Зукорлић.

Како је рекао „њих двојица су годинама били у сукобу, а данас тврде да се никада нису ни свађали, а добро знамо да је због њих један човек убијен, један је у инвалидским колицима, а један на штакама.

Носилац изборне листе Све заједно-БДЗ Емир Елфић је претходно са говорнице оценио да су Угљанин и Љајић "издајници, лопови и криминалци".

Коалицију "Све заједно" чине и Грађански савез Мађара, Демократска заједница војвођанских Мађара, Демократска заједница Хрвата и Словачка странка.

Махмутовић: Инцидент за време конвенције

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић рекао је да је у том граду, у време одржавања конвенвције председничког кандидата Муфтије Муамера Зукорлића, дошло до инцидента када је група учесника покушала да уђе у зграду општине.

Махмутовић је рекао Танјугу да је инцидент пријављен полицији, а, како тврди, реакција полиције је била слаба.

У Полицијској управи Нови Пазар нису вечерас хтели за Танјуг ни да потврде ни да демантују Махмутовиће тврдње, али су најавили да ће сутра издати саопштење.

Махмутовић је најавио да ће због тога тражити смену полицијских челника у том граду.

Градоначелник Новог Пазара тврди да је група присталица Зукорлића, предвођена братом муфтије, Мухамедом, покушала да уђе у зграду општине.

понедељак, 22. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару