Читај ми!

Тадић: Одлука о будућности нема поправни

Грађани Србије 6. маја одлучују шта ће бити са земљом наредних деценија, без прилике за поправни, рекао председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић у Новом Саду. Присталицама у Беочину Тадић је поручио да се не опуштају зато што су сигурни у тријумф, јер је потребно да политичке опоненте победе највећом могућом разликом.

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић поручио је у Новом Саду да грађани Србије 6. маја одлучују шта ће бити са земљом наредних деценија, без прилике за поправни и позвао их да замисле шта би се десило са земљом да су 2008. победили њихови политички опоненти.

Тадић је са скупа, на коме је био и председник Републике Српске Милорад Додик, оценио да би Србија данас, да је није водила актуелна власт већ противничка, изгедала тешко, суморно, бесперспективно и несигурно.

"Замислимо сви овде данас како би изгледала Србија да се нисмо измирили са суседима, без безвизних путовања, без професионализоване војске и с обавезним војним роком, како би изгедала да нисмо завршили пут до Мађарске границе или без моста код Бешке, Моста на Ади, обновљене Газеле, започетих аутопутева према бугарској и македонској граници, на Ибарској магистрали", упитао је Тадић.

Према његовим речима, то би била ојађена и осрамоћена земља, изолована од Европе, чији би грађани и даље на границама скривали пасош.

"Запитајте се да ли би то била Србија слична оној које се данас стиде и наши опоненти који су је правили говорећи да би требало побити 100 припадника других нација за једног Србина, те да ће припаднике друге нације прогнати с оне стране Пороклетија", рекао је лидер ДС.

Тадић је од присталица окупљених на платоу испред новосадског Спенса затражио да убеде сваког "неверног Тому" да изађе на гласање.

"И кад победимо на изборима, опет има да се борите, нема одмора, само рад, рад, рад. Ми тако морамо, јер је наш посао да од никаквих или малих прилика створимо огромне шансе", рекао је Тадић и додао да су 6. маја у Србији избори за сигурну и стабилну будућност.

Тадић је својим присталицама обећао да ће победити на изборима.

"Имам потребу да вам дам обећање, победићемо на овим изброима. Тражим и од вас обећање да кажете - победићемо на овим изборима. Има да их победимо опет и сваки пут због Србије, Новог Сада, Војводине и свих наших људи", поручио је Тадић.

Председник РС Милорад Додик, који је и у претходном изборном циклусу подржао ДС и председничку кандидатуру Бориса Тадића, поручио је да Тадића подржава без задршке, и размишљања, јер њих двојица деле исте вредности.

"Уверен сам да бољег избора за Србију нема од Бориса Тадића и ДС. Подржавам га зато што Србију волим и желим да буде јака и моћа, не само што је наша матица, већ и што се под вођством Бориса Тадића осврће на РС и даје јој снагу коју треба да има", рекао је Додик.

Тадић: Треба нам тројка у последњој секунди 

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић поручио је  присталицама у Беочину да се не опуштају зато што су сигурни у тријумф, јер је потребно да политичке опоненте победе највећом могућом разликом и тако јасно поруче свету да Србија иде према ЕУ, да је земља правног поретка и кључни чинилац стабилности у региону.

"Морамо да покажемо да желимо ствари да променимо на боље. Њихова победа, ја сам уверен, доноси промене у Србији, али промене на горе", рекао је Тадић на предизборном скупу у Беочину и истакао да је, кошаркашком терминологијом, листи "Избор за бољи живот" потребна тројка у последњој секунди, па чак и да воде са 20 поена.

"Тражим од вас озбиљност и не дозвољавам да било ко прилази овим изборима са уверењем 'нема проблема победа је готова'. Никада победа није завршена и у фудбалу и кошарци игра се до последњих секунди. Од вас тражим да до последњих секунди убеђујете оне који још нису уверени. Ајде да играмо као што играмо кошарку. Знате оно, Ђорђевић тројка у последњој секунди", рекао је Тадић.

"Нама требају такве тројке и није битно што ће то можда бити после 20 разлике за нас. Ми морао да победимо највећом могућном разликом", истакао је Тадић.

Тадић је истакао да између њих и опонената постоји драстична разлика.

"Разлика је у томе да они када је тешко легну, а ми устанемо", рекао је Тадић и подсетио на то како њихови опененти стално понављају да ће се повући из политике уколико буде тражено да се Србија одрекне Косова на рачун уласка у ЕУ.

"Није твој посао да напустиш политику, него да нађеш решење, баш тад си најпотребнији и мораш да будеш најотпорнији и пронађеш пут који нико не види. Иначе, ми смо свакога дана у таквој ситуацији. Шта мислите, како смо се изборили за статус кандидата - па били смо уцењени, наравно. Били смо под страшним притиском да се одрекнемо резполуције 1244, али нашли смо решење", истакао је Тадић.

Према његовим речима, опоненти демократа у предизборној кампањи само се жале и кукају.

"Сад им је прљава кампања. Па, прљава кампања није ако ми говоримо речи које сте ви говорили и које су документовно пренете. Евентуално су те речи биле прљаве. Признајте да су вам речи биле прљаве, да су уносиле немир у људска срца и угрожавале друге људе, уместо што се жалите на прљаву кампању", поручио је Тадић.

Позив компанијама да следе "Лафарж" 

Тадић је присуствовао и потписивању споразума о сарадњи компаније за производњу цемента "Лафарж" и фирме Ј&Ј, који ће омогућити отварање 150 нових радних места у тој општини.

Споразум ће омогућти да француска компанија Ј&Ј отвори производни погон у бизнис парку "Лафаржа" и тако уложи 1,6 милиона евра у тај пројекат.

После потписивања уговора, Тадић је истакао да је идеја отварања бизнис парка и омогућавања другим компанијама да отворе своју производњу и запосле нове раднике исказ високе професионалне одговорности компаније "Лафарж" и беочинске цементаре.

Тадић је позвао и друге стране компаније које су приватизовале предузећа у Србији да начине такав корак и поручио да ће Влада Србије такво одговорно пословање увек подржавати.

"Идеја у којој једна компанија у сарадњи са локалном самоуправом и владом Војводине ствара могућност за друге да послују на њеном простору је израз високе друштвене одговорности. Република Србија и све њене институције подржаваће такве пројекте где год да се они нађу у Србији", истакао је Тадић.

Тадић је оценио да је долазак "Лафаржа" и приватизација беочинске цементаре једна од најбољих приватизација у Србији и доказ да не постоји само тамна страна тог процеса.

Тадић је са председником Владе Војводине Бојаном Пајтићем обишао и нову зграду Поликлинике Института за здравствену заштиту деце и омладине у Новом Саду, у коју је уложено 300 милиона динара.

понедељак, 22. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару