Читај ми!

Николић: Ослободимо Србију од криминала

Лидер СНС Томислав Николић позвао грађане да гласају за ту странку како би ослободили Србију мита, криминала и корупције и "непосредног утицаја криминалаца на извршну власт".

Председник Српске напредне странке Томислав Николић изјавио је да ће ако победи на изборима 6. маја уклонити утицај "криминалаца на извршну власт у Србији и ослободити земљу криминала и корупције".

На предизборном скупу у београдском Сава центру, Николић је својим присталицама рекао да је Србија "запуштена земља" и позвао их да у случају победе на изборима имају на уму да од њиховог рада у власти зависи будућност и туђе деце.

"Када победимо мораћу да контролишем све што радите. Да не могу да нас оптуже за крађу. После 6. маја, после Ђурђевдана када средимо аждају одговараћете на питања каква сте ви до сада постављали", рекао је Николић у центру "Сава".

Николић, који је и председнички кандидат, поновио је да ће створити амбијент за страна улагања.

"Србија ће бити амбијент за рад и у њу ће инвестирати и они којима то сада не пада на памет", рекао је лидер напредњака и оптужио актуелну власт на челу са Демократском странком да против њега води прљаву кампању.

Николић је својим присталицама поручио и да када, како кажу, буду странка на власти никако му не саветују да води прљаву кампању какву, према његовим речима, сада воде владајуће странке.

"Није то ни српски ни људски и даће бог да се то у Србији више не деси", рекао је Николић.

Сарадња и са истоком и са зпадом 

Николић је данас боравио у Панчеву где је рекао да је идеја коалиције "Покренимо Србију" и исток и запад", јер, како је рекао, посла и пријатељстава има за Србију на свим странама света.

"Хоћемо у ЕУ. Она има за нас пројекте, послове и инвестиције. Хајде да направимо фабрике из којих ће они да извозе у Русију. Али ако кажу - можете у ЕУ али Косово није ваше - хвала лепо, довиђења, имамо ми свој пут", поручио је Николић и истакао да у овом тренутку нити жели да прекида преговоре са ЕУ, нити да каже "само они и нико више".

Раније данас у Ковину он је рекао да изјава председничког кандидата коалиције "Избор за бољи живот" Бориса Тадића да није поносан што је председник Србије представља "увреду за све грађане и за Србију".

"Није поносан, а кандидује се трећи пут. Шта је онда разлог да се кандидује? Разлог је страх од промена, разлог је страх од тога да се испита шта је радио", рекао је Николић на предизборном скупу у Ковину, поводом изјаве Тадића из јуна 2007. године, која се користи у предизборном споту напредњака.

Николић је поновио да ће, према његовим сазнањима, власт на кампању против њега потрошити 15 милиона евра и додао да би то, када би се страним инвеститорима давало по 10.000 евра за радна места, то значило да би у Србији било упослено 1.500 људи.

"Ја не вредим 1.500 радних места. Да су рекли отворићемо радна места можда се не бих кандидовао, али сам се кандидовао, ставио руку у змијско гнездо, уједају, али верујте не могу ми ништа", рекао је лидер СНС.

Он је навео да ће СНС у првом мандату надокнадити "12 изгубљених година".

Николић је обишао и домаћинство највећег индивидуалног произвођача млека у Србији Дејана Трајковића, где је рекао да ће држава, када његова коалиција дође на власт, све што "отме" од криминалаца и све што криминалци престану да користе уложити у село.

"Хоћемо да охрабримо оне који већ производе, да смањимо утицај монополиста на њих и да обезбедимо конкуренцију на тржишту. Желимо и да охрабримо људе који се до сада нису бавили пољопривредом да крену у тај посао", поручио је Николић.

Током обиласка Панчевачког округа лидер СНС посетио је Качарево, где је разговарао са присталицама странке, као и члановима Демократске партије Македонаца, након чега је посетио и место Јабука.

понедељак, 22. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару