Регионална хроника, 30. април

Нове социјалдемократе Шапчанима обећале бољи живот. Санџачка народна партија има квалитетне и способне људе чији приоритет је будућност младих Санџака, рекао Мирсад Ђерлек, председник те странке. Демократска странка Србије у Прокупљу представила програм развоја општине,а ДС кандидате за будући сазив Скупштине општине Прокупље. У Пожаревцу, ДС и Зелени о очување животне средине, СНС о плановима за индустријску зону, у Кикинди коалиција СПС-ЈС-СДПС представила кандидате за одборнике.

Чланови најмлађе партије у Србији, Нове социјалдемократије, разговарали су са Шапчанима о њиховим социјалним потребама, стандарду живота и бризи о најмлађима за које су, у пешачкој зони, обезбедили балоне.

Владан Кулезић, кандидат за градоначелника Нове социјалдемократије Србије рекао је да ће покушати да рационализује рад градске управе и да је стави у максималну службу грађана и додао да ће се залагати за коришћење природних ресурса, реке Саве и планине Цер.

Иако су на изборној листи последњи, под бројем 14. кандидати Нове социјалдемократије у Шапцу тврде да ће на делу бити први.

Нови Пазар: Санџачка народна партија за бољу будућност младих

Председник Санџачке народне партије Мирсад Ђерлек рекао је у Тутину да је ова странка веома млада, али да има квалитетне и способне људе и додао да ће ова партија посебну бригу водити о младима који су, како каже, будућност Санџака.

Ђерлек је рекао да Санџачка народна партија има добре програме за опоравак привреде и пољопривреде у Санџаку.

Он верује да ће кроз сарадњу са Уједињеним регионаима Србије Санџаку обезбедити инвестиције и отворити нова радна места.

Председник БДЗ-а и коалиције "Све заједно" Емир Елфић, говорио је на скупу у Београду о својој генерацији која је улицама Београда демонстрирала стотину дана и рекао да се данас суочава са чињеницом да је, оно за шта су се тада борили, данас изневерено.

Он је додао да Србија данас не изгледа онако како су желели и како је обећано, као и да је политика у Србији без нове идеје и оријентације.

Елфић је рекао да је коалиција "Све заједно" нова идеја и највеће освежење на предстојећим изборима и шанса коју Србија не сме пропустити.

Крагујевац: "Заједно за Крагујевац" позвали бираче да изађу на изборе

Кандидати за оборнике листе "Верољуб Верко Стевановић - Заједно за Крагујевац" у завршници кампање "Крагујевачки Раднички победнички" позвали су бираче да у што већем броју изађу на изборе 6. маја.

Представници Коалиције кажу да су програм развоја Крагујевца од 2012. године и даље лидерство странака окупљених око те коалиције могући само ако Крагујевчани масовно изађу на изборе на Ђурђевдан и гласају за свој град.

У овој коалицији поручују да ће грађани, гласом за њихову листу, обезбедити даљи привредни и друштвени развитак Крагујевца.

Прокупље: ДС за богатије и уређеније Прокупље

На изборној конвенцији ДС-а представљени су кандидати за будући сазив Скупштине општине Прокупље.

Демократе сматрају да ће пут који буде изабран 6. маја бити онај којим ће ићи цела једна генерација.

Ненад Радмановић, носилас листе "Избор за бољи живот-Борис Тадић" у  Прокупљу рекао је да је сан многих генерација био да буду део савеза европских народа и да се тај сан данас остварио.

Педесет и пет одборничких кандидата залагаће се за богатије и уређеније Прокупље.

ДСС представила програм развоја општине

Општински одбор Демократске странке Србије Прокупље представио је програм развоја општине и кандидате за локални парламент.

Бојан Коцић, председник ОО ДСС Прокупље рекао је да ова странка има поштене и добре људе који могу да овај град у наредне четири године изведу на прави пут и додао да су приоритети развој привреде, пољопривреде и туризма и унапређење здравства, социјалне заштите и заштите животне средине.

Ниш: ДСС указао на "нефер" кампању ПУПС-а

ДСС у Нишу указује на проблем са расподелом ваучера за намирнице које су уместо Градске курирске службе пензионерима са нижим примањима у граду уручивали активисти ПУПС-а.

Владимир Војводић, потпредседник ГО ДСС Ниш каже да коалиција која се служи овим стварима, до пре месец дана је позивала друге учеснике у кампањи на фер кампању, и да се они нису одазвали, јер, како кажу, знају са којим играчима имају посла.

Зрењанин: У коалицији "Покренимо Зрењанин" кандидати из СНС, ДСС, НС

Демократска странка Србије на локалне изборе у Зрењанину излази на листи "Покренимо Зрењанин", чији је носилац Горан Кнежевић из Српске напредне странке, који је и кандидат коалиције за градоначелника.

Председник Градског одбора ДСС и кандидат за одборника Чедомир Јањић каже да је Кнежевић најбољи кандидат на локалним изборима и да сматра да ће на овој заједничкој листи освојити локалну власт у Зрењанину.

У коалицији "Покренимо Зрењанин" су сем СНС и ДСС, кандидати Нове Србије и неколико мањих странака и покрета. Листа има 67 кандидата, од чега је осам из ДСС.

Пожаревац: ДС и Зелени залажу се за заштиту животне средине

Челни људи Демократске странке Пожаревца и Партије Зелених засадили 68 садница храстова у Љубичеву, симболично за сваког кандидата за одборника ДС-а у скупштини града Пожаревца.

Ове две партије потписале су споразум о сарадњи на локалном нивоу. Према речима Жарка Пивца, председника Градског одбора Демократске странке Пожаревац, једна од ставки из потписаног споразума односи се на озелењавање и пошумљавање овог простора. Он је такође рекао да и у будућности очекује сарадњу са Зелених.

"Партија Зелених залаже се за еколошке вредности у Србији, и са том идејом ће деловати и у Пожаревцу", рекао је председник Зелених Иван Карић и нагласио да су пројекти у које ће Зелени улагати важни за Пожаревац, као и да ''зелена прича'' у Браничевском округу може да нађе своје упориште.

СНС о изградњи индустријске зоне у Пожаревцу

Председник градског одбора СНС-а Верољуб Арсић изјавио је да ће та странка, уколико освоји власт, искористити најповољније локације и земљиште у граду како би изградила индустријску зону.

У СНС-у кажу да ће борба против корупције и искоришћавање градских локација за изградњу индустријске зоне бити главни приоритети те странке, уколико победи на изборима.

Кандидат СНС-а за градоначелника Бане Спасовић рекао је да ће увођење система јавних набавки у градској управи у Пожаревцу, оснивање комисије и јавности у раду бити механизми којима ће се та странка борити против корупције.

Кикинда: Конвенција коалиције СПС-ЈС-СДПС

Коалиција СПС-ЈС-СДПС у Кикинди најављује победу на изборима јер, како је речено на конвенцији, њихови млади и образовани кандидати уливају сигурност и поверење.

Гојко Грубор, кандидат СПС-а за одборника, рекао је да све већи број политичких актера покушава да присвоји социјалистичку идеју и да то потврђује исправност њиховог опредељења да у центар своје политичке активности ставе истинску бригу о сваком грађанину.

Одборнички кандидати коалиције СПС-ЈС-СДПС, представљени на конвенцији, поручили су да "имају програм, идеје и енергију да Кикинду промене набоље".

понедељак, 22. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару