Читај ми!

Табаковић: Истражићемо трговину органима

Први корак СНС-а биће испитивање и кажњавање одговорних за трговину органима на Косову и Метохији, рекла кандидат СНС-а за премијера Јоргованка Табаковић. Србију могу да покрену искључиво решења и нови пројекти за смањење корупције и привлачење инвесртиција, рекао Александар Вучић.

Кандидат Српске напредне странке за председника Владе Србије Јоргованка Табаковић изјавила је да ће први корак СНС-а, ако дође на власт, бити испитивање и кажњавање свих одговорних за трговину људским органима на Косову и Метохији.  

"Нечувени злочини трговине српским органима јесу брига Србије и читаве међународне заједнице. Први корак који ће урадити СНС доласком на власт да би Србија могла да буде партнер са свим међународним органима, јесте истраживање трговине људским органима на Космету", рекла је Табаковићева на предизборном скупу СНС-а у Куршумлији.

Она сматра да актуелна власт покушава север Косова да учини кризним подручјем да би оправдали постојање мисије ЕУ у Покрајини.

"Еулекс мора да докаже своју потребу постојања и избори на Косову су им прилика да вежбају строгоћу и оправданост свога постојања", рекла је Табаковићева.

Она је такође рекла да ће се СНС, ако дође на власт, залагати за отварање нових радних места како млади и школовани људи не би напуштали Србију.

Табаковићева је рекла да СНС више неће одговарати на "прљаву кампању" која се води против те странке и изразила сумњу у регуларност предстојећих избора, поготову на Косову.

Конвенцији у Куршумлији поред Јоргованке Табаковић присуствовао је и члан Економског савета СНС-а Миленко Џелатовић.

Вучић: Привреда на најнижим гранама 

Кандидат Српске напредне странке за градоначелника Београда Александар Вучић рекао је  приликом обиласка Гроцке, да земљу могу да покрену искључиво решења и нови пројекти за смањење корупције, резање бирократије, привлачење инвестиција и отварање нових радних места.

"Демократска странка нема таква решења. Напротив, током њихове власти привреда Србије је доведена на најниже гране, 27 одсто људи је назапослено, 20 одсто сиромашно, дуг само Београда износи близу милијарду евра са каматама, а ових дана су нам на делу показали како срамно терају инвеститоре који су расположени да нам помогну", рекао је Вучић.

Он је позвао грађане да не расипају гласове и не гласају за мале партије које ће после избора ући у коалицију са Демократском странком јер ће тако, иако желе промене, добити исту ситуацију какву имамо данас.

Само јака Српска напредна странка може да победи Демократску странку, донесе промене и покрене Србију, оценио је Вучић, саопштила је СНС.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару