Читај ми!

ДС: Са Тадићем нема неизвесности

Демократска странка нуди сигурност, бољу будућност и више могућности за запослење, каже кандидат за посланика листе "Избор за бољи живот" Мирко Цветковић и позива грађане да 6. маја то и обезбеде за себе и своје породице.

Кандидат за посланика листе "Избор за бољи живот" Мирко Цветковић поручио је да са том листом и њеним носиоцем Борисом Тадићем не постоје неизвесности, да они нуде сигурност, бољу будућност и више могућности за запослење и позвао грађане да 6. маја то и обезбеде за себе и своје породице.

"Једном речју нуде нам бољи живот", истакао је Цветковић у Ресавици, где је учестовао на трибини каравана Демократске омладине у рударском месту Ресавица крај Деспотовца.

Цветковић је рекао је да је Влада Србије у веома тешким околностима и условима светске економске кризе успела да постигне важне и значајне резултатате, а пре свега да обезбеди политичку стабилност, освоји статус кандидата за чланство у ЕУ, сузбије организовани криминал и очува индустрију у условима кризе.

"Ова влада завршава свој пуни мандат и од демократских промена 2000. године од када смо у континуитету имали ванредне парламентарне изборе ово је први пут да једна влада може да се похвали пуним мандатом. То шаље повољан сигнал у иностранство о стабилности наше земље", рекао је Цветковић.

На плану евроинтеграција, додао је он, актуелна влада стартовала је од нуле, а Србија данас осим процеса ратификације ССП који је при крају, има статус кандидата, бели шенген и могућност да градјани без понижавања путују у земље ЕУ.

"То је велики корак којим се враћа достојанство свим грађанима ове земље", указао је Цветковић.

Он је истакао и да је добијањем статуса кандидата међународни углед земље порастао и да су компаније из многих земаља све више заинтересоване да инвестирају у Србију.

Према његовим речима, Влада Србија успела је практично да разбије највеће криминалне групе у земљи, а од страних безбедносних служби добила је највише похвале за сарадњу у борби против трговине наркотицима, што, како је приметио, ниједна влада до сада није учинила.

Рударима Ресавице Цветковић је поручио да је влада подржавала рударство и да ће то чинити и у назредном периоду.

"И то не само кроз субвенције, која ће влада наставити да даје, већ уласком у развојни пројекат, који ће омогућити проширење капацитета и нова радна места", истакао је Цветковић.

Он је испричао да је његово прво запослење било у рударском институту у коме је провео 10 година, што му је омогућило да више пута посети Ресавицу.

"Долазак овде има и емотивни значај за мене, јер ме враћа у неки ранији период", закључио је Цветковић.

На завршној конвенцији у Чачку, потпредседник ДС-а Драган Шутановац рекао је да се људи са  листе "Избор за бољи живот - Борис Тадић" кандидују не за функције, већ за посао, јер посао у Србији није завршен.

Шутановац је истакао да су у највећој мери завршене реформе, и да сада предстоји време рада на привлачењу инвестиција.

Ђилас у посети Словачком дому у Добановцима 

Градоначелник Београда и носилац листе "Избор за бољи Београд" Драган Ђилас изјавио је да се у општини Сурчин последњих година много урадило и додао да ће се тај део града тек развијати, саопштио је Градски одбор ДС.

Ђилас је на отварању Словачког дома у Добановцима указао да речи и знање језика нису неопходни да би се народи сјајно разумели и живели једни са другима.

"Много сам срећан што сам данас овде и што сам видео како овај дом лепо изгледа. За шест година како постоји Сурчин као самостална општина, урађено је пуно - изграђена је нова основна школа, гради се нови дом здравља, уложили смо у обданишта, направили смо мост према Обреновцу", истакао је Ђилас.

Он је окупљенима рекао да је веома важно да живимо боље сви заједно, једни са другима и да не обраћамо пажњу на то како нам се презимена завршавају.

"И моје презиме се не завршава на "ић" па то није много важно, оно што је важно је да сви заједно померимо неке ствари", нагласио је Ђилас.

Ђилас је са Аном Томановом Макановом, председницом Националног савета Словака и потпредседницом Владе АП Војводине и Војиславом Јаношевићем, председником општине Сурчин, присуствовао културно-уметничком програму поводом отварања тог објекта.

Председник општине Сурчин и носилац изборне листе "Драган Ђилас - избор за бољи Сурчин" Војислав Јаношевић истакао је да је за шест година постојања те општине урађено више од 300 пројеката.

понедељак, 22. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару