Читај ми!

Поповић позива Ђиласа на медијски дуел

Кандидат ДСС-а за градоначелника Београда Александар Поповић позвао противкандидата Драгана Ђиласа да разговарају на медију са националном фреквенцијом или Студију Б о томе шта је урађено у престоници претходне четири године, а шта треба радити у наредне четири.

Александар Поповић, кандидат Демократске странке Србије за градоначелника Београда, позвао је, како наводи, по десети пут, противкандидата Драгана Ђиласа да разговарају на медију са националном фреквенцијом, или Студију Б, о томе шта је урађено у престоници претходне четири године, а шта треба радити у наредне четири.

Током посете Обреновцу Поповић је рекао да је "централистичким статутом" који су усвојиле странке које су на власти у претходне четири године у Београду, односно ДС, ЛДП, Г17 плус и СПС, град одузео много новца општинама и насељима.

"Годишњи буџет Обреновца је око 30 милиона евра што је више од 100 милиона за претходне четири године, а мислим да локално становништво није видело много користи и промена од тог новца у том периоду", наводи се у саопштењу ДСС-а.

Поповић је навео да Електропривреда Србије плаћа накнаду за загађење животне средине коју прави термоелектрана "Никола Тесла" у Обреновцу и да ту накнаду узима град Београд, а потом "удељује Обреновцу колико сматра сходним".

Према његовим речима, у Београду постоји још могућности за производњу електричне енергије кроз инвестиције и јавно-приватна партнерства.

"Једно од таквих партнерстава желимо да изградимо у ЈКП 'Београдске топлане'. Желимо да кроз когенерацију и инвестицију страног партнера у Београду почнемо у топланама да производимо електричну енергију. Град би тако остваривао додатне приходе, а понашање досадашње власти је обрнуто", сматра Поповић.

Када ДСС буде у градској власти, рекао је, биће омогућено да се топла вода из термоелекртране "Никола Тесла" у Обреновцу користи и за пољопривреду и за грејање станова и ван самог места.

Говорећи о увођењу Бус плус система у градски превоз, Поповић је истакао да је град требало својим средствима да то финансира и тако дугорочно остварује приход, "јер како је урађено приход ће остваривати стране фирме након 17 месеци колико је неопходно да се отплати инвестиција за Бус плус".

Председник општинског одбора ДСС-а у Обреновцу Марко Петрић је изразио наду да ће Обреновац добити много бољи статус у наредном мандату градске власти од оног који је имао у претходне четири године.

Поповић и функционер ДСС Слободан Лаловић су са представницима градског одбора ДСС и општинског одбора Обреновца обишли четворочлано домаћинство Миломира Стаменића, које има фарму крава и бави се производњом млека у селу Велико Поље у околини Обреновца.

понедељак, 22. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару