Читај ми!

Чанак: Не смемо заборавити деведесете

Не сме се дозволити да се забораве деведесете године, и да на изборима победе странке које би нас вратили у те године, рекао лидер ЛСВ-а Ненад Чанак.

Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак рекао је да се не сме дозволити да се забораве 1990-те године, и да на изборима победе странке које би нас вратили у те године.

"Важно је да то не заборавимо, због тога што сви покушавају данас да покажу да су то ствари које се не броје", рекао је Чанак на синоћној предизборној конвенцији ЛСВ у Сремској Митровици, а саопштио је ЛСВ.

Чанак је рекао да се за четири године могу направити велике штете и зато се "не сме дозволити да Илић магистар Велимир, Николић мастер Томислав, Коштуница доктор Војислав, Вучић Ђулијани Александар, и сви остали не смеју добити те четири године, јер нам после неће бити доста четрдесет генерација да исправе штету коју буду направили", саопштено је из ЛСВ.

"Пре 21 годину у Сремској Митровици, када смо говорили о прогонима људи, о дивљањима Шешељевих хорди, о тајној полицији, о Слободану Милошевићу и злогласном СПС-у, говорили су о нама као некоме ко, ето, не зна шта говори. Време је показало ко је био у праву", рекао је Чанак.

Лидер ЛСВ-а је истакао да се 22 године рада Лиге "није догађало у неким љупким временима, него кроз крв и блато, хапшење и демонтрације", и додао да Лига "никада неће заборавити 1991. годину, када се низводно од Вуковара речна риба није јела", саопштено је из ЛСВ.

Он је одбацио поређења власти Слободана Милошевића са актуелном влашћу, јер су владале по 12 година, и додао да је и Хитлер владао 12 година, а још се памти по томе што је направио велику штету.

Истакавши да се и за четири године могу направити такве штете, Чанак је подсетио да је Калигула на власти био четири године, а још памти "јер је уводио коње за сенаторе.

Заменик председника ЛСВ Бојан Костреш је позвао грађане Сремске Митровице да добро размисле како желе да 7. маја изгледа њихов град, Срем и Војводина, и куда желе да иде Србија. Он је оценио да ће ЛСВ 7. маја остварити највећи резултат у својој историји.

"Суштина је у новцу и да све што се овде заради мора и да остане, али не Војводини, него сваком граду и општини понаособ. Ту је цела прича и ми ту причу говоримо већ 22 године", рекао је Костреш, наводи се у саопштењу ЛСВ.

понедељак, 22. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару